Ana SayfaRöportajlar“Türk İslam Katılım Bankası olsun”---

“Türk İslam Katılım Bankası olsun”

8 / 9
“Türk İslam Katılım Bankası olsun”
17 Mart 2013 - 20:40 www.finansgundem.com

BİZ PARA KOYARAK ORTAK OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ
-Şu anda BDDK bankacılık lisansını size iade etse, bankacılık yapmak için 300 milyon dolar asgari sermaye zorunluluğu var? Bu parayı bankaya koyacak gücünüz var mı?
Celal Balabanlı:
Biz banka sahibi ve ortak olmayacağız artık. Bir fon yöneticisi bir yere yüklemez sermayeyi. Bu diğer banka sahibi kuruluşlar için de geçerlidir. O zaman sermayesiz patron yaratırsınız. Biz para koyarak ortak olmayı düşünmüyoruz. Olduğumuz her yerde batmış paralarımız zaten. Bakın 1.5 milyar dolar vermişiz bankaya 1979’la, 1994 arasında. Biz bu 1.5 milyar doları normal faizde, gayrimenkulde değerlendirseydik, emeklimizin gelecek haklarını çok rahat geçirmelerini sağlardık. Tıpkı Merkez Bankası Vakfı üyeleri gibi. Onlar 9 bin’le, 40 bin lira arasında emekli maaşı alıyorlar mesela. Ve haklarıdır. Ama inanın biz çok para verdik. Bilseydim ben bu vakfa girmezdim ama zorunluydu girmek. Mesela altın alırdım ve o altınlar şu inanın 1 trilyon olurdu. Ben gelir gelmez sermaye artırımı istedi devlet. 9 trilyonumuz vardı ama vermedim. Beni bankadan attılar. Parayı bankadan çektim yüksek faize. O dönemde biz de iyi paralar kazandık. Biz böyle yaşadık. 2001’den beri aidat almıyorum ben buradan. Bugüne kadar geldik. Ama çok üzdüler bizi, kimyamızı bozdular. Ama ben tabela asılmadan gitmeyeceğim, asıldığı an gideceğim. Beklentim de yok. Yani emekli olacağım.
-Size göre Türkbank’ın bankacılık anlamında marka değeri, toplumdaki algısı, bilinirliği nedir?
Celal Balabanlı:
Anadolu’da çok iyidir hala. Yurt dışında da iyidir, çünkü bir çok yerde olunca Merkez Bankası gibi algılanır. Yani bir marka değeri var. Ama lisans verilmezse bir anlam ifade etmez. Böyle bir bankaya yurt dışından çok iyi para getirisiniz. Katılım Bankası ve Ticaret Bankası bence hızla büyüyecek bir banka. Ülke menfaati için ama ikinciyi daha çok istiyoruz biz. Bu bizim arzumuz. Tasfiye de olabilir bir şey diyemem. Biz çünkü TMSF’ye yetkiyi verdik, güvendik ve top onlarda. Oradan sonra BDDK’da ancak BDDK’yı çok katı görüyorum genel anlamda bu aralar. Belki sonra yumuşar. Ama bu ana kadar iyi idare ettiler.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MUSTAFA ATİK19 Mart 2013 17:49

    KİNCİ ADRES TÜRKBANK İSMİ YETERLİ OLACAKTIR.İNANIYORUM O GÜNLER ÇOK YAKIN......SEVGİLER.

  • SUAYİP EREN18 Mart 2013 10:21

    ODÖNEMDE YAPILAN YANLIŞ UYGULAMALR.VE KASTİ HAREKETLER.BİR ÇOK YATIRIMCI VE ÇOK ORTAKLI İŞLETMELER BATTI VEYA BATIRILDI BEYAZ KIRMIZI YEŞİL SERMEYE DİYE CEPE ALINMIŞTI.AÇILMASI İNŞALLAH ORTAKLARINA VE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLUR İNŞALLAH.

  • KADRİYE CAN18 Mart 2013 09:43

    TÜRK TİCARET BANKASINA GECE GÜNDÜZ HİZMET VERMİŞ 13 YILLIK ÇALIŞANI OLARAK BANKAMIZIN YENİDEN DİRİLİŞİNİ GÖRMEKLE MUTLULUKLARIN EN GÜZELİNİ YAŞAYACAĞIZ. TEŞEKKÜRLER

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster