Ana SayfaRöportajlar“Türk İslam Katılım Bankası olsun”---

“Türk İslam Katılım Bankası olsun”

4 / 9
“Türk İslam Katılım Bankası olsun”
17 Mart 2013 - 20:40 www.finansgundem.com

TÜRK TİCARET BANKASI ANADOLU’DA ÖNEMLİ BİR MARKADIR
-Bu hukuk mücadelesinde siz tam olarak ne istiyorsunuz? Süzer gibi ‘itibar iadesi’ mi, yoksa lisans mı?
Celal Balabanlı:
Biz alacağımızı aldık. Artık top TMSF’de, BDDK’da, Sayın Başbakan’da ve Başbakan Yardımcısı Babacan’da. Yani karar mercileri burası. Benim gördüğüm kadarıyla katılım bankası ihtiyacı var ve o yönde çalışılıyor. Bu bizim kuruluşumuza da uygun. İki tane lisans istiyoruz. İki lisans iki para demektir. Türk Bank ismi tasfiyeden çıksın bakkal dükkânlığı yapar, para etmez, 3 kuruş eder. Ama lisansı alırsa ki bugün Türkiye’de lisanslar çok önemli, bu senede Türkiye’ye bir sürü banka girecek ve birleşmeler olacak. Hem Avrupa ve Amerika bankaları batık olduğu için hem de buradan kar ediyorlar. Ama biz bunu istemiyoruz. Bizim arzumuz milli banka olması. Milli banka olarak bir Bank Asya var, katılım bankası olarak. Diğerleri milli değil, yeterince faydalı olamıyor. Yani faiz sistemine girmek istemeyen çok önemli kitle var. Ekonominin dönüşüme girmesi ancak böyle bir Türk İslam bankasıyla olabilir. Milli bankalar her zaman, herhangi bir tehlikede devletçe korunur. Bizim devletimiz Osmanlı’nın borçlarını bile ödemiştir. Ve hiçbir bankada batık alacağı kimsenin kalmamıştır. O güven halkta vardır. İnançlardan dolayı da faizlere girmezler. Buraya, milli bankaya gelirler. Ve tasarruf açığı da en iyi bir şekilde orada karşılanabilir. Bir de bizim asıl istediğimiz Atatürk’ün bize verdiği isim; Türk Ticaret Bankası. Ben Cumhuriyet çocuğuyum. Anadolu kaplanlarının öncelikle hepsine tek tek sorun, Ticaret Bankası’yla bağı vardır. İş Bankası büyük sermayeyi desteklemiştir. Ticaret Bankası da Anadolu’yu desteklemiştir ve Anadolu da önemli bir markadır.
-Emeklileriniz ne düşünüyor bu konuda?
Celal Balabanlı:
Emeklilerimiz mağdur. Biz sigortaya bağlandık, bin lira alıyoruz. Bizim aslında 3-4 bin lira almamız lazım çünkü diğer bankalar öyle alıyor. Bununla ilgili hukuki davalarımız var. “Kazanacağız” diye düşünüyoruz. Emeklilerimiz bunu düşünmüyor ama ben onları düşünmek zorundayım. Onlar yalnızca tabelaya razı. Evet, bizim emeklilerimiz bankalarına çok bağlı ama yarısı çok zor durumda. İnanın bir yol parası olmayan var, kanser hastası olan var ve ancak munzamdan onlara ödeme yapabiliyoruz. Bir de çok cüzi maaşlar veriyoruz. Bu bizim kutsal davamız.
Ayrıca TMSF 353 milyonu almıştı şimdi geri getirdiler. Hazine istediği için getirdiler. Biz Danıştay’dan dava açtık ve bankaya geri geldi.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MUSTAFA ATİK19 Mart 2013 17:49

    KİNCİ ADRES TÜRKBANK İSMİ YETERLİ OLACAKTIR.İNANIYORUM O GÜNLER ÇOK YAKIN......SEVGİLER.

  • SUAYİP EREN18 Mart 2013 10:21

    ODÖNEMDE YAPILAN YANLIŞ UYGULAMALR.VE KASTİ HAREKETLER.BİR ÇOK YATIRIMCI VE ÇOK ORTAKLI İŞLETMELER BATTI VEYA BATIRILDI BEYAZ KIRMIZI YEŞİL SERMEYE DİYE CEPE ALINMIŞTI.AÇILMASI İNŞALLAH ORTAKLARINA VE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLUR İNŞALLAH.

  • KADRİYE CAN18 Mart 2013 09:43

    TÜRK TİCARET BANKASINA GECE GÜNDÜZ HİZMET VERMİŞ 13 YILLIK ÇALIŞANI OLARAK BANKAMIZIN YENİDEN DİRİLİŞİNİ GÖRMEKLE MUTLULUKLARIN EN GÜZELİNİ YAŞAYACAĞIZ. TEŞEKKÜRLER

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster