Ana SayfaRöportajlarTakmak: Tasarruf piyasasının yapısı değişecek---

Takmak: Tasarruf piyasasının yapısı değişecek

3 / 16
Takmak: Tasarruf piyasasının yapısı değişecek
16 Ocak 2014 - 10:10 www.finansgundem.com

GENİŞ BİR YATIRIM VE FİNANSMAN ÜRÜNÜ YELPAZESİ DOĞUYOR

-Peki, bu büyüme nasıl olacak?

Onur Takmak: Sermaye Piyasalarında girişim sermayesi fon yapısı, alt yapı yatırımlarının fon yapısı, gayrimenkul fon yapısı, sukuk (Shariah-compliant) dediğimiz İslami veya katılım bankacılığı  enstrümanları gibi bir çok farklı ürün, şu ana kadar yoktu. Yani bugün, “Ben altyapı yatırımı, liman, havalimanı, otoban, hastane yapacağım, bunu işleteceğim” diyen insanlar bankalardan aldıkları proje finansmanı ile yapıyor. Şimdi 1 Temmuz 2012’den itibaren yürürlüğe girecek başta Girişim Sermayesi Yatırım Fonu olmak üzere, çok geniş bir yatırım ve finansman ürünü yelpazesi doğuyor.

Bizim, Girişim Sermayesi Yatırım Fonlarıyla ilgili olarak özellikli bir konumumuz var. Lider pozisyonumuz var.  Türkiye’de bu alanda en yetkin ve aynı zamanda da tek yetkili kurumuz. Çünkü 2009 yılından beri buna inandık. Hayal ederek büyük yatırımlar yaptık. Bunu yaparken neyi düşündük? Devlet Planlama Teşkilatı’nın (DPT) açıkladığı İstanbul Finans Merkezi aksiyon planı çerçevesinde Türkiye’de Sermaye Piyasalarının gelişimine imkan sağlayacak. Ürün gelişimi çeşitliliğinin oluşmasıyla ortaya çıkacak yerli yatırımcılar, devletin vergi teşviklerinin desteğiyle bu ürünler aracılığıyla alt yapı yatırımlarından, gayrimenkule kadar farklı alanlarda yatırım imkanlarına kavuşacak, şirketlerin ve projelerin finansmanda köprü görevi görecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster