Ana SayfaRöportajlarTakmak: Tasarruf piyasasının yapısı değişecek---

Takmak: Tasarruf piyasasının yapısı değişecek

5 / 16
Takmak: Tasarruf piyasasının yapısı değişecek
16 Ocak 2014 - 10:10 www.finansgundem.com

SEKTÖRDE BİZDEN DAHA HAZIRLIKLI BİRİNİN OLMASI MÜMKÜN DEĞİL

-Nedir bu adımlar, bilgi verebilir misiniz?  

Onur Takmak: ODTÜ Teknokent A.Ş ile birlikte Türkiye’de teknokentlerdeki şirketlerle birlikte TÜBİTAK’ın da bu konuda hibe programına başvurarak 100 milyonluk bir fon oluşturduk. Bununla ilgili protokolü imzaladık. Yine buna benzer, erken anlaşma ve teknoloji alanına yatırım yapacak başka fonlarımızda var ama henüz açıklama yapacak aşamada değiliz. Ayrıca büyüyen KOBİ’lere yönelik de orta ölçekli bir fonun da duyurusunu bu ay sonunda yapacağız. Bu fonlar 1 Temmuz 2014 itibarıyla kurulabiliyor. Şu anda biz onun altyapısını oluşturuyoruz, bir farkındalık yaratmaya çalışıyoruz.

-Sektörde sizin gibi hazırlık yapan başka şirketler var mı?

Onur Takmak:
Biz 2009 yılından beri hazırlanıyoruz. Bizden daha hazırlıklı kimsenin olması mümkün değil. Biz 5 sene verdik bu işe. Girişim Sermayesi Yatırım Fonu çok önemli bir konu; çok büyük bir çarpan etkisi olan, ekonomide kaynak sağladığı şirketlerde büyük fark yaratabilen bir yapı… Yurt dışında çok etkin kullanılan bir enstrüman olmakla beraber, Türkiye’de girişim sermayesinin 10 yıllık bir hikayesi var. Ve hala gelişen, kendini bulmaya çalışan bir alan.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster