Ana SayfaRöportajlarAdnan Bali: Ülkemize inanıyoruz, çalışmaya devam---

Adnan Bali: Ülkemize inanıyoruz, çalışmaya devam

13 / 13
Adnan Bali: Ülkemize inanıyoruz, çalışmaya devam
07 Mart 2017 - 14:41 www.finansgundem.com

"AMERİKA'NIN BÜYÜME POLİTİKASI KRİTİK"

DÜNYADA DURUM
Özellikle Brexit kararıyla Avrupa Birliğinde bir belirsizlik ortamı ve onu izleyebilecek zincirleme etkiler anlamında zorlanmalar olacak gibi görünüyor. Avrupa Birliği'nin global krizden bu yana ekonomik zorlukları vardı. Şimdi olay biraz daha siyasi mahiyet kazandı. ABD'de Trump'ın kazanması özellikle genişletici mali politikalar uygulayacak olması bakımından enflasyon ve büyümeye artı etki yapacak olsa da bu durumun yeniden iç ve dış açık dönemini başlatması muhtemel. Bu dönemde ABD büyüme politikası kritik. Bu çerçevede faiz artışlarının hızlanabileceğinden hareketle gelişmekte olan ülkelerden yeniden sermaye çıkışları olabilir. Bunlar global anlamda bizi meşgul eden problemli noktalar. 

DENGELEYEREK GİTMELİYİZ
Dikkat ederseniz Türkiye'de döviz kurunda daha olumlu bir trende girilebilecek iken dış dalga sertleşince bu trend kesintiye uğruyor. O yüzden global gelişmelerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ben global krize ABD'nin dış ve iç açığının sürdürülemez hale gelmesi nedeniyle girildiğini düşünüyorum. Bu durumda ABD'de yaratılacak güçlü Amerikan dolarıyla dış açık ve genişletici mali politikalarla iç açık büyüterek yeniden dünyayı 2008 krizine getiren şartlara dönebiliriz. Ama hangi vadede bu noktaya geliriz? Bu önemli. Politikacılar açısından bakıldığında bu programın bir süreliğine yüksek büyüme hızı getireceği öngörülüyor. Ancak sonrası ne olur, hep beraber göreceğiz. Türkiye'nin bu hassas dönemi dış ticaretini çeşitlendirerek, dış ilişkilerini dengeleyerek iyi yönetmesi gerekiyor. Dünya ile uyumlu, yeni iş birlikleri yaratacak şekilde belli alanlarda çatışmaya yer vermeden süreci yönetmemiz lazım. (Elçin Cirik/Capital Dergisi) 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster