Ana SayfaRöportajlarAdnan Bali: Ülkemize inanıyoruz, çalışmaya devam---

Adnan Bali: Ülkemize inanıyoruz, çalışmaya devam

5 / 13
Adnan Bali: Ülkemize inanıyoruz, çalışmaya devam
07 Mart 2017 - 14:41 www.finansgundem.com

-Kredilerinizin aktif içindeki payında nasıl bir değişim yaşandı?

-Son 5 yılda aktif ve pasif bilanço kompozisyonunda önemli değişiklikler oldu. Aktifte 2011'de menkul kıymetlerin payı yüzde 35 iken bugün yüzde 17'ye geldi. Kredilerin payı ise yüzde 49'dan yüzde 66'ya yükseldi yani asıl işimize döndük. Pasifte mevduat önemini korurken mevduat dışı kaynakları çeşitlendirdik. Mevduat dışı yabancı para kaynaklarının payı yüzde 6'dan 17'ye kadar çıktı, 5 milyar dolardan 14 milyar dolara geldik. Yurt içi ve yurt dışı tahvilde bugün sektör lideriyiz. Diğer yandan, bilançoya yapısal anlamda odaklanmamızı sağlayacak sadeleşmelere hız verdik. Gemport, Nemtaş'ın gemileri ve Ant Gıda gibi farklı işlerimizden satış suretiyle çıktık. Avea'daki payımızın çok uygun ve doğru bir zamanlamayla satışıyla da ana faaliyet konumuz olmayan bir t sektörden çıktık.

Dolayısıyla uzun dönemli bir vizyonla ülkenin ihtiyaç duyduğu finansal hizmetlere son derece yapıcı bir şekilde devam ediyoruz. 20l6'nm sıra dışı gündeminde özellikle de 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hemen gecikmeksizin ve tereddütsüz ortaya koyduğumuz tavırla zor zamanlarda zorda kalanların yanında olduğumuzu gösterdik. Bizim kıymetimiz genelde zora girildiğinde anlaşılıyor. Biz böyle zor dönemlerde acil tedbirlere başvurarak, istihdam azaltmaya ya da şube kapatmaya kalkışmayız. Bundan birkaç yıl önce örneğin birçok oyuncunun ilgi gösterdiği Güneydoğu'da şimdi şubeler kapatılıyor. Oysa biz orada ticari şube açıyoruz. Çünkü bizim bugün veya yarın için değil, bu ülkenin orta ve uzun vadeli geleceğine taahhüdümüz var. O taahhüdümüz çerçevesinde işleri böyle yapıyoruz. Yani çeyrek bazlı performanslarla banka yönetmiyoruz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster