Ana SayfaRöportajlarAdnan Bali: Ülkemize inanıyoruz, çalışmaya devam---

Adnan Bali: Ülkemize inanıyoruz, çalışmaya devam

11 / 13
Adnan Bali: Ülkemize inanıyoruz, çalışmaya devam
07 Mart 2017 - 14:41 www.finansgundem.com

"KAR DÜŞER"

BASKI ALTINDA
Sektörde kârlılık, tonlama maliyetlerinin düşmesine bağlı olarak 2016 yılında bir miktar iyileşti. Geriden gelen bazı yüklerin azalma trendine girmesiyle ve Visa'nın satışı nedeniyle bankalar tek defalık kazançlar sağladı. 8u etkenler 2016'da bankaların kârını yukarı taşıdı. Ama içine girdiğimiz dönemde dış ve iç bazı faktörler sektördeki kârlılığı aşağı yönlü baskılayacak gibi görünüyor. FED'in faiz artırım politikasının beklenenden sert, hızlı ve daha yüksek dalga boyuyla olması halinde ve buna bağlı ya da farklı etmenlerle Merkez Bankası'nın faiz artırımlarına gitmesi durumunda sektörün kârlılığı olumsuz etkilenir. 

İŞSİZLİK DE ETKEN
Ayrıca gerek kur artışının gerek ekonomik büyümede yüksek olmayan performansın etkileriyle sorunlu krediler alanında, aktifin kalitesi anlamında da birtakım artış trendleri olabilir. Bunların hepsi bankaların kârlılığını olumsuz yönde etkileyecek unsurlar. İşsizlik yüzde 12,1 ile son 7 yılın en yüksek seviyesini gördü, genç işsizlik oranı da zorluyor. Bunlar da tabii ki bankacılığın kârlılığını olumsuz etkiler. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster