Ana SayfaRöportajlarMüthiş bir teknoloji---

Müthiş bir teknoloji

9 / 9
Müthiş bir teknoloji
23 Mayıs 2013 - 15:20 www.finansgundem.com

TÜRKİYE’YE ÖZGÜ ÜRÜNLERDE ZORLANDIK

İlhan Zeki Köroğlu: Son olarak şunları söyleyebilirim. Gerçekten bizim için önemli bir kilometre taşıydı. Biz her şeyi öğrettik. Şimdi onu söyleyemeye çalışıyorum; atıyorum x bankası bunu değiştirelim dese bizim 3 yıllık şeyimiz inanın 1 yılı geçmez. Çünkü biz yerel bütün ürünleri, işleyişi, mekanizmaları anlattık. Nedir bunlar derseniz, EFT dünyadan farklı çalışıyor Türkiye’de. Senetler, çek takası, dövize endeksli kredi, kur farklılıkları, Merkez Bankası regülasyonları, döviz pozisyonları, bunlar Türkiye’ye özel işlemler. Hazine ve kambiyo modülünde hiç zorlanmadık. Aset modülünün temel ilkeleri bizden çok ileri. Bu teminat, risk kontrol şeylerinde. Ama Türkiye’ye özgü şeylerde zorlandık. Yani zorlandık derken bilmiyorlar çünkü, biz kendimize göre uydurmuşuz bazı işlemleri. Gerçekten EFT’de çok zorlandık bakın, çek takasında çok zorlandık, çekin geri çekilip tekrar ibraz edilmesini anlatana kadar çok zorlandık. Bu sistemin üzerine lokalizasyon Türkiye marketini getirdik. Özelliklerini koyduk bunun etrafına. Bir de bunun üstüne yoğurt yememizi koyduk.

Haragopal Mangipudi: İlhan Bey’in söylediklerine bir şeyler ekleyecek olursam; o çekirdek bütün 80 küsur ülkede mevcut, küresel ve bölgesel olarak. Bir banka mesela o bölgeden 3’üncü, 5’inci banka daha geldiğinde o zaman hem bu uluslararası versiyon oluyor hem de lisanslı şekilde lokal versiyonuna sahip oluyor. Şöyle, 3. katman o bankaya özgü oluyor, o yüzden çok önemli. Eşsiz, benzersiz olan 3. katman. Bir çok banka Infosys’i kullanıyor olabilir ve bunların uluslararası versiyonuyla, lokal versiyonu aynı olabilir. Amaç 3. katmanda müşterinin kendi özellikleri. Bazı ülkelerde mesela bankaların üçte ikisi Infosys sistemini kullanıyorlar ve yine de rekabet ediyorlar birbirleriyle o katman nedeniyle. O yüzden İlhan Beylerin rekabet konusunda endişelenmelerine hiç gerek yok.

-Hangi ülkeler Infosys sistemini kullanıyor?
Haragopal Mangipudi: Pek çok ülke kullanıyor ve iyi bir pazar payımız var. Ama Hindistan’da Infosys’in pazar payı bankaların üçte ikisi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster