Ana SayfaRöportajlarMüthiş bir teknoloji---

Müthiş bir teknoloji

2 / 9
Müthiş bir teknoloji
23 Mayıs 2013 - 15:20 www.finansgundem.com

TÜRKİYE’NİN EKONOMİSİ İYİ, GÜÇLÜ BİR SERMAYE YAPISI VAR

Finansgundem.com-Infosys Türkiye dışında nerelerde bulunuyor?

Infosys’in Global Başkanı Haragopal Mangipudi: Infosys 81 ülkede, 6 kıtada ve 168 bankada mevcudiyet sergiliyor. Infosys’in müşterileri küresel olarak yüzde 45’i borsada işlem gören büyük şirketler. 350 milyon nihai tüketicisi var. Dünya üzerindeki nüfusun yüzde 5’i, bankalarla çalışan nüfusunda yüzde 14’ü Infosys’dan yararlanıyor demektir bu.

-Türkiye, hedef ülkeler arasında mı? Türkiye’deki bankacılık ve finans sektöründe teknoloji kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Haragopal Mangipudi: Türkiye bizim için çok stratejik bir piyasa. Bunun birkaç sebebi var. Birincisi, Türkiye ekonomisinin güçlü bir ekonomi olması. İkincisi, Türkiye bankacılık sektörünün büyümekte olan bir sektör olması. Türkiye bankacılık sektörü, bizim gibi bir platforma bugün yüzünü dönmüş durumda. Yani büyümeyi ve inovasyon’u destekleyen bir platform bu. Şöyle, Infosys global anlamda en iyi uygulamaları sınıyor ve bunu yaparken de lokalizasyon özelliklerini sunarak bölgelere uygun hale getiriyor. Dolayısıyla bankalar Infosys gibi bir platformla birlikte çalıştıklarında bir anlamda her iki dünyanın da en iyisini hedge etmiş oluyorlar.

-Türkiye’yi ne kadar tanıyorlar, daha önce Türkiye ile tecrübeleri var mı?

Haragopal Mangipudi: Öncelikle deneyim açısından Türkiye’deki ilk hayata geçirdiğimiz proje bu. Ama daha öncede sözüne ettiğim gibi Infosys 81 ülkede mevcut. Şimdi ülke stratejilerimize bakacak olursak öncelikle ekonominin derinlemesine analiziyle işe başlıyoruz. Sıcak bir iş ortamı var mı, iş yapmak kolay mı ona bakıyoruz. Mali gücünü inceliyoruz ve bankacılık sisteminin sağlamlığına bakıyoruz. Biz bu çalışmaları Türkiye için de yaptık ve bütün bunların olumlu olduğuna dair ikna olduk. Dolayısıyla da o global ürün gamımız arasında Türk piyasasına uygun olanları, buna göre piyasaya sunuyor olacağız ve Türkiye bankacılık sistemi Infosys gibi bir sistemle birlikte çalıştığında hem yerel, hem de global ürünlere bir arada sahip olmuş olacaklar. Bir şey daha eklemek istiyorum. Türkiye’nin ekonomisi oldukça iyiye giden bir ekonomi. Böyle bir ortamda bile büyüme kaydediliyor ve güçlü bir sermaye yapısı var. Takipteki alacaklar düşünüldüğünde de yapısı gayet iyi ve sermaye yeterlilik rasyosu da gelişmekte olan ekonomiler arasında yüzde 18’le en yüksek seviyede. Bunlardan daha da önemlisi bankalar yeniliğe açık ve yeniliğe hazır bir durumdalar. Bu da, ürünleri sunarken elbette çok önemli. Aynı zamanda büyümede kaydedilen verimlilik te ya da karlılık ta çok önemli. Dolayısıyla yüksek büyümenin gerçekleşmesi için böyle bir platformda çalışıldığında, sonraki seviyeye de geçmiş oluyorsunuz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster