Ana SayfaPara Piyasaİslami fon yönetimi---

İslami fon yönetimi

13 / 13
İslami fon yönetimi
05 Ağustos 2019 - 14:20 www.finansgundem.com

Ülkemiz fon sektöründe İslami finans alanında, özellikle İslami sermaye piyasası ve İslami fon yönetimi kapsamındaki farkındalık, bilgi ve tecrübenin artırılması ihtiyacı bulunduğu görülmektedir. Sektörde konvansiyonel ve İslami finans bilgilerinin harmanlandığı bilgiye sahip profesyonellere ve personele olan ihtiyacın arttığı gözlemlenmektedir. Başta portföy yönetim şirketleri olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşların bu hususta yöneticilerinin ve çalışanlarının geliştirilmesi yönündeki eğitimlere daha fazla önem vermelerinde yarar bulunduğu değerlendirilmektedir. 

Sektör çalışanlarının İslami finans ve sermaye piyasası alanındaki bilgisinin artırılmasının desteklenmesi amacıyla İslami sermaye piyasası alanının mesleki lisanslamanın başlı başına bir unsuru olarak kabul edilmeye başlanması ve ölçüme dahil edilerek lisansa bağlanmasının sektörün ihtiyaç duyduğu insan kaynağının oluşturulmasında fayda sağlayabileceği düşünülmektedir.

Piyasanın talep tarafında da gelişim sağlanması amacıyla sermaye piyasası yatırımcıları nezdindeki İslami sermaye piyasası farkındalığının artırılmasının önemli olduğu, bu hususta sektör temsilcilerinin işbirliği içerisinde hareket ederek İslami finans ve sermaye piyasası alanındaki eğitim programlarını desteklemelerinin önemli olduğu değerlendirilmektedir.

Ülkemizdeki kişi başı tasarruf miktarının artırılmasının yalnız konvansiyonel alanda değil İslami sermaye piyasası alanındaki yatırımlara olan talebin artmasına katkı sağlayacağı düşünülmektedir. (Kurumsal Yatırımcı Dergisi)


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster