Ana SayfaPara PiyasaAnalistlerden faiz kararına yorumlar---

Analistlerden faiz kararına yorumlar

2 / 9
Analistlerden faiz kararına yorumlar
06 Mart 2019 - 15:52 www.finansgundem.com

Gevşemeye dair öncü sinyal yok

Halk Yatırım Başekonomist Banu Kıvcı Tokalı da, "TCMB'nin önümüzdeki dönem için sıkı duruşta gevşemeye dair herhangi bir öncü sinyal vermediğini izliyoruz. Her ne kadar enflasyon görünümünde bir miktar iyileşmenin gözlendiği ifadesi korunuyor olsa da, fiyat istikrarına yönelik risklerin devam ettiği görüşünün ön planda kaldığını görüyoruz... Dışarıda küresel likidite koşulları içeride de dezenflasyon sürecine yönelik destekleyici görünüm korunduğu sürece, politika faizinde indirimlerin ilk yarı sonuna doğru başlayabileceğini düşünmeye devam ediyoruz. Yılın tamamına dair faiz indirim beklentimiz 250 baz puan seviyesinde bulunurken dezenflasyon sürecinin hızının bu öngörümüzde yukarı risk oluşturduğunu belirtmek isteriz" görüşünü dile getirdi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan Talip IŞIK06 Mart 2019 21:01

    Faiz sabit tutma kararına rağmen dolar büyük ölçüde değer kazandı. Kaybeden Devletine milletine parasına güvenenlere oldu. Elinde döviz tutanlar Forex piyasalarında bayram ediyor.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster