Ana SayfaPara PiyasaAnalistlerden faiz kararına yorumlar---

Analistlerden faiz kararına yorumlar

6 / 9
Analistlerden faiz kararına yorumlar
06 Mart 2019 - 15:52 www.finansgundem.com

QNB Finans Yatırım/Kanlı: TCMB faizleri Haziran'da indirmeye başlayacaktır

QNB Finans Yatırım'dan Baş Ekonomist Burak Kanlı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faizleri Haziran'da indirmeye  başlayacağını ve 150 baz puan civarında indirim kararı alınacağı  tahmininde bulundu.

 Baş Ekonomist Burak Kanlı Foreks'e yaptığı açıklamada, TCMB  cephesinde değişen bir şey olmadığını kaydederek, "Faizler beklendiği  gibi sabit tutuldu. Ancak daha da önemlisi, karar metninde bir  değişikliğe gidilmedi. Bu da, 'acaba TCMB Nisan ayında faiz  indirilebileceğine dair bir sinyal verebilir mi?' şüphesini ortadan  kaldırmış oldu. Banka son birkaç aydır açık ve net bir biçimde,  enflasyonda ikna edici ve belirgin bir düşüş olana kadar mevcut  duruşunu koruyacağını söylüyor. Ve bu söylemiyle tutarlı bir biçimde  de hareket ediyor. Bunun sonucunda da para politikası tarafında uzunca  süredir gözlemlemediğimiz hızda ve miktarda kredibilite kazanıyor."  diye konuştu.

Kanlı, TCMB’nin faizleri Haziran ayında indirmeye başlayacağı  görüşünü savunarak, "TCMB, bunun öncesinde Nisan ayındaki toplantıda,  karar metninde yapacağı bir değişiklikle bunun sinyalini de  verecektir. Faiz indirim miktarının da yıllık enflasyondaki düşüşe  yakın seviyelerde, 150 baz puan civarında olacağını düşünüyorum. Bu  faiz indirimi geldiğinde ise, kararın doğruluğundan kimsenin şüphesi  olmayacaktır." dedi.


YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan Talip IŞIK06 Mart 2019 21:01

    Faiz sabit tutma kararına rağmen dolar büyük ölçüde değer kazandı. Kaybeden Devletine milletine parasına güvenenlere oldu. Elinde döviz tutanlar Forex piyasalarında bayram ediyor.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster