Ana SayfaLeasing-FaktoringHulki Kara, Garanti Factoring’i anlattı---

Hulki Kara, Garanti Factoring’i anlattı

6 / 9
Hulki Kara, Garanti Factoring’i anlattı
11 Haziran 2015 - 08:29 www.finansgundem.com

GARANTİ FACTORİNG AKTİF OLARAK 5500 MÜŞTERİYE GELDİ

-Ne kadar yeni müşteri kazandınız?

Hulki Kara: Şu an itibarıyla Garanti Factoring aktif olarak 5500 müşteriye geldi. Biz her sene işlem yaptığımız müşteri sayısına bine yakın yeni müşteri katıyoruz. Yeni müşteri kazanmak, hedeflerimizden bir tanesi ve çok yakından takip ediyoruz.

Garanti Factoring olarak biz sektörün uluslararası standartlarda çalışmasına katkıda bulunan ve bu anlamda da sektöre yeni ürünler sunma konusunda çok aktif ve istekli bir şirketiz. Mesela “Alacağım Garanti” ile beraber yurt içi alacaklara haciz, iflas ve temerrüt kapsamında garanti hizmeti veren ilk faktoring şirketiyiz. Bunu ilk defa Türkiye’de biz yaptık ve önemli cirolara geldik.

Daha sonra özellikle KOBİ’ler için “HIZ” adlı ürünümüzü çıkardık. 50.000 TL’ye kadar olan alacakları için 30 dakika içerisinde finansman imkanı sunuyoruz.

Ayrıca 2014 yılının son günlerinde muhabirlerimizden Wells Fargo ile bir anlaşma yaptık. Biliyorsunuz yurt içi alacakların yanında yurt dışına yapılan ihracatların da garanti altına alınması ihracatçı müşterilerimiz için önem taşıyor. Bu ürünümüzle ihracatçılara, kapsam içindeki yaklaşık 200 ülkeye yapacakları satışlar için ihtilaf dışındaki durumlar için ödenmeme riskine karşı garanti veriyoruz. İhracatımızın yüzde 65’i mal mukabili yani açık hesap olduğu düşünüldüğünde sağladığı garanti hizmetiyle çok önemli bir ürünü müşterilerimize sunuyoruz.  
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      -Bu anlamda BBVA ile bir sinerji var mı?

Hulki Kara: Tabi ki ana ortağımız BBVA ile bir takım sinerjiler var.

Özellikle BBVA İspanya‘da önemli bir faktoring oyuncusu.

Çok ciddi sayıda faktoring işlemi yapıyor. Karşılıklı know how alışverişimiz var. BBVA ile gün geçtikçe karşılıklı ilişkilerimiz artarak devam ediyor. İlerleyen dönemlerde BBVA’nın özellikle faktoring konusundaki tecrübelerinden ciddi bir şekilde faydalanacağız.

 

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster