Ana SayfaLeasing-FaktoringHulki Kara, Garanti Factoring’i anlattı---

Hulki Kara, Garanti Factoring’i anlattı

3 / 9
Hulki Kara, Garanti Factoring’i anlattı
11 Haziran 2015 - 08:29 www.finansgundem.com

TÜRKİYE BİRAZ DOLARİZE OLMUŞ BİR MEMLEKET

-2015 yılına nasıl başladınız?

Hulki Kara: Şu anda hedeflerin üstünde gidiyoruz.  Bu sene yılsonu itibarıyla yüzde 25 civarında bir büyüme öngördük bilançolarımızda. Şu andaki Mayıs sonu rakamlarına baktığımızda ise hedeflerimizin üstünde gittiğimizi, yılı geçen seneye yakın bir büyüme ile kapatacağımızı söyleyebilirim. Keyifli bir yıl olacak bizim açımızdan.

-Türkiye deki büyüme oranları sizi ve sektörü nasıl etkiledi?

Hulki Kara: Geçen sene gerçekleşen %2,9’luk büyüme Türkiye için yeterli bir büyüme değil. Doğal olarak da bunun yansıması ve sonuçları var.  Ancak durgunluğun genel olarak senenin başından itibaren olduğu söylenmekle beraber benim düşünceme göre geçen senenin üçüncü çeyreğinde başlamak üzere bir yavaşlama söz konusu. Türkiye’de bugün yüzde 5 altında bir büyümenin olması durumunda ekonomide bir yavaşlama ve sıkıntı ortaya çıkıyor. Bana göre ise bu oranın en az yüzde 6 olması gerekiyor. Gelişen bir ülkesiniz, dinamiksiniz, genç bir nüfusunuz var. Bu rakamların altında kalırsa ekonomide belli sıkıntılar yaratabiliyor. En önemlisi de işsizliğin artması anlamına geliyor. Şu an için herkeste bir beklenti var.  Herkes önce seçimlerin sonuçlarını bekliyordu şimdi de seçimlerden sonra ortaya çıkan tablonun netleşmesini bekliyorlar. Bu yüzden kimse yatırım yapmıyor, bir de bundan iki ay öncesi gibi olmasa da doların ya da yabancı paranın ne olacağı çok önemli. Çünkü burada oynak hareketlerle sürekli iniş çıkışlar olduğu zaman insanlar beklentilerini öteleyip geleceği görmek istiyorlar. Aslında Türkiye biraz dolarize olmuş bir memleket diyebiliriz. Kurlardaki hareketlilik yatırım ve tüketim kararlarını direkt etkiliyor. Seçimler öncesinde başlayan bekleyişin hükümetin kurulmasına kadar geçecek sürede de devam edeceği gözüküyor. Bu yüzden de piyasada bir durgunluk söz konusu. Beklentinin sonucunu hep beraber göreceğiz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster