Ana SayfaLeasing-FaktoringHulki Kara, Garanti Factoring’i anlattı---

Hulki Kara, Garanti Factoring’i anlattı

7 / 9
Hulki Kara, Garanti Factoring’i anlattı
11 Haziran 2015 - 08:29 www.finansgundem.com

YENİ ÜRÜNÜMÜZ FAKTORİNG SEKTÖRÜNDE BİR İLK

-Yeni ürün veya çözümleriniz var mı?

Hulki Kara: Bu sene yeni bir ürüne başladık. Bu ürün de faktoring sektöründe bir ilk. Teminat mektuplarındaki alacak haklarının temliki karşılığı faktoring işlemlerine başladık. Bugün müşterilerin kasalarında çok sayıda teminat mektubu stoğu var. Mal alımı ve bayilik konularında alıcılarından, kendilerini garanti altına almak için talep ettikleri teminat mektupları bunlar. Bu ürünümüzle, müşterilerin kasalarında sakladıkları teminat mektuplarını finansmana çevirme şansları doğacak, böyle bir imkan şu anda bankacılık sektöründe dahi yok. Biz faktoring sektöründe bir yeniliğe daha imza attık ve Haziran ayının ilk günü  itibarıyla Garanti Bankası tarafından düzenlenen bayilik ve mal alımı konulu teminat mektuplarının bize temlik edilmesi karşılığı o teminat mektupları kapsamında kesilen faturaların yüzde yüz finansmanına başladık.
Türkiye’ de faktoringin algılanması dünyadakinden çok farklı.  Dünyada çıkış noktası özellikle garanti fonksiyonu, biz de ise finansmanla anılıyor. Bizim amacımız ise garantili faktoring ürünlerinin çeşitliliğini ve kapsamını müşteri ihtiyaçlarına en uygun hale getirmek.

-Peki, bu projenin sadece Garanti Bankası teminat mektuplarının dışında, diğer bankaların teminat mektuplarını da kapsayacak şekilde genişleme ihtimali var mı?
 

Hulki Kara: Evet, genişleme ihtimali var. Ancak yeni bir ürün olduğu için önce sektörün anlaması ve algılaması lazım. Daha çok yeni, aybaşında bu işleme başladık.

-Burada beklentiniz nedir?

Hulki Kara: Ciddi heyecanlıyız. Mesela Türkiye’nin çok meşhur bir markasına teknik altyapı çalışmaları sırasında bu ürünümüzü anlatmıştık. Kendileri heyecanla bu ürünü bekliyorlardı. Geçen gün ilk başvurularını yaptılar.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster