Ana SayfaLeasing-FaktoringHulki Kara, Garanti Factoring’i anlattı---

Hulki Kara, Garanti Factoring’i anlattı

8 / 9
Hulki Kara, Garanti Factoring’i anlattı
11 Haziran 2015 - 08:29 www.finansgundem.com

FAKTORİNG SEKTÖRÜNÜN FİYATLARI DİĞER TÜM FİNANSAL PİYASALARLA REKABET EDEBİLECEK DÜZEYDEDİR

-Alacaklarda, ödenmeyen kredilerde bir sıkıntı ya da artış var mı?

Hulki Kara: Var ama şu an itibarıyla sonuçlara ya da oranlara baktığımızda “eyvah” dedirtecek bir şey yok. Bu ekonomik durgunlukta makul kabul edilebilecek bir artış var.

-Size bir müşteri geldiğinde maliyetler nedir?

Hulki Kara: Faktoring sektöründe birçok oyuncu var ve oyuncuların kendilerine göre bir fonlama maliyetleri ve bunun sonucunda da finansman fiyatları var. Ancak çok net şunu söyleyebilirim, faktoring sektörünün fiyatları diğer tüm finansal piyasalarla rekabet edebilecek düzeydedir. Genel ortalamasına baktığınızda faktoring sektörünün bugün fonlanma maliyeti çok makul düzeylerdedir, bu da fiyatlara yansımaktadır.

-Türkiye algısıyla dünyada kaynak temin etmede bir sıkıntı var mı?

Hulki Kara: Hayır, hiç öyle bir şey yok.  Şu anda Avrupa’da ve dünyada para çok ucuz. Biz şirket olarak bu konuda sıkıntı hissetmiyoruz. Tabi ki bu şirketinizin performansına da bağlı. Şirketin bilançosuna baktığınızda son üç sene içerisinde 1,2 milyar TL’den 3 milyar TL’ye geldik ve lider olduk.

-Bunun sırrı nedir?

Hulki Kara: Bunun sırrı Garanti kültürü. Burada Garanti kültürünü, Garanti anlayışını uyguluyoruz. Müşteri odaklı, rekabetçi, yenilikçi, takım oyununa inanan ekip çalışmasının sonucu. Aksi takdirde saydığım ürünleri çıkarmak kolay değil. Sektör bu ürünleri ilk defa duydu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster