Ana SayfaLeasing-FaktoringHulki Kara, Garanti Factoring’i anlattı---

Hulki Kara, Garanti Factoring’i anlattı

4 / 9
Hulki Kara, Garanti Factoring’i anlattı
11 Haziran 2015 - 08:29 www.finansgundem.com

TÜRKİYE EKONOMİSİNDE YENİDEN BİR CANLANMA YILIN SON ÇEYREĞİNDE OLUR

-Dövizdeki hareketlenmenin döviz borcu olan şirketlere ciddi bir olumsuz bir etkisi var mı?

Hulki Kara: Elbette, döviz pozisyonlarını takip etmeyen ve kur riskini yönetmeyen şirketler olumsuz etkilenecekler. Genel itibarıyla insanlar doların yükselmesi ve artmasından daha ziyade stabil kalmasını bekliyorlar. Çünkü bir yatırım kararı söz konusu olduğunda önlerini görmek istiyorlar. Nitekim tüketici güven endeksine de baktığınız zaman son dönem itibariyle rakamsal olarak aşağı geldiğini görüyorsunuz. 

-Peki piyasayı şirketler seçim sonuçlarına göre mi yoksa, ‘seçim bitti, artık ekonomi bir şekilde yolunu bulur’ diyerek mi belirleyecek?

Hulki Kara: Bu seçimler için üçüncü çeyrekte de çok fazla bir şey beklememek lazım. Siyasi sonuç ne çıkarsa çıksın yeni hükümetin kurulması, Ramazan ayının ve yaz aylarının Türkiye ekonomisine getirdiği görece bir yavaşlama olacağını beklemek yanlış olmayacaktır. Ayrıca yeni hükümet kurulduktan sonra biliyorsunuz bürokrasiden birçok kişi istifa etti, bu yüzden onların yerine yeni atanacaklar ile birlikte yeni bir yapılanma oluşacak. Seçimlerden sonuç ne çıkarsa çıksın yeni hükümetin kurulma süreci de dahil bir çok şeyin netleşmesini görmek istenecektir. Bu yüzden Türkiye ekonomisinde yeniden bir canlanma ancak yılın son çeyreğine kalacak gibi görünüyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster