Ana SayfaBankacılıkHakan Ateş’in 5 özel stratejisi---

Hakan Ateş’in 5 özel stratejisi

6 / 7
Hakan Ateş’in 5 özel stratejisi
08 Mart 2013 - 10:22 www.finansgundem.com

Ama bu sadece fiziksel ağ ile büyüyoruz demek değil… Alternatif bankacılık bankacılık kanallarında da öndeyiz. Dünyada Facebook’ta ilk bankayı biz açtık. Şimdi FastPay ile 1 TL’ye Türkiye’nin her yerinde cep telefonuyla, bizde hesabı olmayanlara dâhil para gönderebiliyoruz.

 -Sberbank ile Denizbank’ın birbirinden öğrenecekleri en önemli noktalar neler olacak?

Hakan Ateş:  Denizbank’ın perakende bankacılık ürünlerinden memnunlar. Onlara bu konularda sunumlar yapıyoruz. Örneğin mobil bankacılık ve tarım bankacılığımızdan çok etkilendiler. Bunları ;Rusya’da nasıl uygularız noktasına bakıyorlar.Sberbank’ın ise toptan bankacılık, özellikle ülkenin güçlü olduğu enerji, metal ve maden konularında çok üstün bilgi birikimleri var. Dolayısıyla bu alanlarda gerek finansman sağlanması gerek bağlantıların kurulmasında onlardan öğreneceklerimiz var. Denizbank  ileride  enerji, maden, metal işlerinin proje finansmanlarında daha etkin olacak. Bu alanlar, derinleşebilirsek bizim için öncelikli niş sektörler konumunda olacak.

“SBERBANK’IN AVRUPA VE ORTADOĞU’YA AÇILAN KAPISI OLACAĞIZ”

ÇEVRE ÜLKELERDE GENİŞLEYECEĞİZ
Denizbank’ın şu anda yurtdışında 15 şubesi var. Bahreyn, Rusya, Avusturya’nın büyük kentleri ve Almanya’da şubelerimiz var. Avusturya Viyane merkezli Denizbank AG ile bu yıl 10 yeni şube açacağız. Bu bankanın 4,1milyar Euro aktif büyüklüğü mevcut. Yani Türkiye ölçeğine göre bakarsanız yine 10’culuğa veya 11’ciliğe oturacak bir bankamız var. Avrupa Birliği’ndeki bankamızı Sberbank ile birlikte çok daha ileriye götüreceğiz.

 Ortadoğu ve Irak pazarında ilerlemek öteden beri stratejimizde vardı. Sberbank da bu stratejiyi benimsedi. Dolayısıyla Gürcistan’la başlayan Doğu sınırı ülkelerden Ortadoğu’ya kadar gelişen ülkelerde bulunmamız gerekiyor. Örneğin Irak ticaretimiz gelişti, Suriye ile sıkıntılar bitip de ticaret başladığı zaman o ülkede olmamız gerekiyor.

ORTADOĞU’YA AÇILACAĞIZ
Sberbank Ortadoğu’da faaliyet göstermiyor. Daha ziyade Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinde çalışıyorlar. Satın alacağı Volksbanken International ile Doğu Avrupa ülkesinde bulunuyorlar. Batı’daki mevcut organizasyonumuzu birlikte geliştirme projemiz var.

Ortadoğu’ya kültürel olarak daha yakın olduğumuz için de Ortadoğu ülkelerinde şubeleşmeyi düşünüyoruz. Şu an gündemimizde Irak’ta Erbil’e ve Gürcistan ’ta Batum’a şube açma car. Ancak henüz bir sonuca ulaşamadık, görüşmeler sürüyor.

“RUSYA, BENİM KARMAMDA VAR”

MOSKOVA’DA İKİ BANKA KURDUM
Rusya federasyonu benim karmamda var. Çünkü  ilk evliliğimde 1986 yılında balayını Moskova ve St. Petersburg’da kutlamıştım. Ardından 1996’da Garanti Bank Moskova’da ilk kurucu genel müdür olarak görev aldım. 6 yıl sonra Denizbank olarak İktisat Moskova’yı Erol Aksoy ve TMSF’den satın aldık. Denizbank Moskova’yı kurduk. Ardından 6 yıl sonra Rus Sberbank Denizbank’ı satın aldı.

ÖLÇEKLER ÇOK FARKLI
Rusya devasa bir coğrafya. Ülkenin iki ucu arasında 9 saat farkı var. Bir şube sabah 9’da açılırken diğer şubede akşam 6 oluyor. Ülkenin bankacılık sisteminde ölçek de çok farklı. Örneğin Sberbank’ın toplantılarına katılıyorum. Bir bölge müdürüne bağlı 4 bin şube mevcut. Türkiye’de en fazla şubesi olan bankanın bile 200 şubesi var. Ciddi boyut farklılıklarımız var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster