Ana SayfaBankacılıkHakan Ateş’in 5 özel stratejisi---

Hakan Ateş’in 5 özel stratejisi

5 / 7
Hakan Ateş’in 5 özel stratejisi
08 Mart 2013 - 10:22 www.finansgundem.com

-Sberbank, 2013 yılında 13 milyar dolar net kar hedefi açıkladı. Denizbank’ın karlılığına nasıl bir katkısı olacak? 
Hakan Ateş: Güçlü bir kar beklentisi var. Zaten Sberbank’ın Denizbank’ı satın alma nedeni de bu. Sberbank CEO’su Herman Gref, çok vizyoner ve küresel düşünen bir yönetici. Banka’yı lokal sınırları içinden çıkarıp BDT ülkeleriyle sınırlı kalmayan uluslar arası bir banka haline getirmeyi planlıyor. Bunu yaparken de kendi ifadesiyle “Denizbank çok önemli”. Biz önümüzdeki dönemde yurt dışından beklenen 650 milyon dolar karın yüzde 85-90’sini yapmazsak kendimizi başarılı saymayız. Sberbank’ın diğer iştirakleri bizim büyüklüğümüzde değil. Denizbank’ı Rusya bankacılık sistemi içerisinde değerlendirirseniz biz aktif büyüklükte 5’inci büyük banka konumundayız. Sberbank’ın hedeflediği yurtdışı karının büyük bölümünü biz getireceğiz.

    - Sermaye artışı yapacak mısınız?

Hakan Ateş: Sermaye artışı hep gündemimizde, ihtiyaç olduğunda olabilir. BDDK’nın tüm karı banka içerisinde tutma yönünde telkinleri var, Sberbank da buna riayet ediyor.Bizim karlılığımız yüksek olduğu için her yıl öz varlığımıza iyi destek sağlıyoruz. Daha agresif büyüme hedefleri içinde bakacağız. Şuan için bir sermaye artışı planımız yok. İhtiyaç olduğu an devreye gireceğiz.

       -Bu yıl için büyüme hedefleriniz nasıl şekilleniyor?

Hakan Ateş: Büyümede agresifiz. Ama ekonomi yönetimimiz bankaların genelde yüzde 15 civarında büyümesinin makbul olacağını söylüyor. Karlı büyümeden asla fedakârlık etmeyeceğiz. Yılbaşında aktif büyümede yüzde 21, karlılıkta yüzde 20, nakdi kredilerde yüzde 25 artış gibi öngörülerimiz vardı.2013’ ün de sektörün üzerinde büyümeyi arzu ediyoruz.Türkiye geçiş ekonomisi olduğu için çok önemli proje finansmanları gündemde, proje finansmanında da aktif 6-7 bankadan biriyiz. Bu yıl da hastaneler, eğitim kurumları, otoyollar gibi büyük fonlama gerektiren proje finansmanlarında aktif oluruz.

     - Peki, şubeleşmeye devam edecek misiniz?

       Hakan Ateş:  Bu yıl yurtiçinde 50 yeni şube açacağız. Bizim şube adetlerinde sektörde yüzde 6’lık Pazar payımız var. Bunu yüzde 7’lere çıkartmak istiyoruz. Bunun için önümüzdeki 4-5 yıl, yılda 50 şube açarak bin şubeye kadar yürüyoruz.

       Bizi diğer bankalardan ayıran diğer özelliğimiz büyükşehirlerin yanı sıra Anadolu’da da güçlü bir varlığımızın olması. Çiftçinin yanında olmamız gerekiyor, pazara inen her çiftçi bir Denizbank şubesi görmeli…

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster