Ana SayfaPara PiyasaTürkiye finansal yatırımcılar için çok cazip---

Türkiye finansal yatırımcılar için çok cazip

1 / 7
Türkiye finansal yatırımcılar için çok cazip
05 Eylül 2018 - 11:39 www.finansgundem.com

TÜRKİYE FİNANSAL YATIRIMCILAR İÇİN CAZİP

Bu yıl birleşme ve satın alma işlemleri açısından geçen yıla göre daha hareketli başladı. Hatırlanacağı gibi geçen yıl 7-4 milyar dolarlık birleşme ve satın alma işlemi gerçekleşmişti. Değeri açıklanmayanlarla birlikte bu rakam 10 milyar doları buluyor. Bu yılın ilk yarısında ise 7-6 milyar dolarlık bir işlem gerçekleşti. Bu yılsonunda 11-12 milyar dolarlık bir işlem olması öngörülüyor. Ancak, ABD ile siyasi gerilim yatırımcıları da beklemeye yöneltiyor. Sektör yöneticilerine göre, yatırımcıların iştahının arttığı bir dönemde ABD ile yaşanan gelişmeler şirketlerin de satın alma ve birleşme kararlarını etkileyebilir. Ancak, tansiyon düştüğünde yatırım kararları tekrar devreye alınacaktır.

2002 yılında kurulan ve 2005 yılından bu yana tamamlanmış 83 adet işlem ve 6 milyar dolardan fazla toplam işlem büyüklüğüne sahip Pragma Kurumsal Finansman Yönetici Direktörü Kerim Kotan, yabancı yatırımcının ilgisi açısından kötü bir noktada olmadığımızı belirtiyor. Kotan, “Türkiye halen stratejik ve finansal yatırımcılar için cazipliğini koruyor ve hedef yatırım ülkesi olmaya devam ediyor. Niye? Türkiye’nin hub olarak jeostratejik lokasyonu, yerel pazarın büyüklüğü, yüksek büyüme rakamları ve genç nüfusu yatırımcıları çekmeye devam ediyor” diyor. “Aslında Türkiye herkesi şaşırtmaya devam etti bile diyebiliriz” diyen Kotan şöyle devam ediyor:

“Volatilitesi yüksek kur hareketleri, siyasi belirsizlik ve jeopolitik riskler birleşme ve satın alma işlemlerine genel olarak olumlu yansımaz ama Türkiye’deki durum farklı gelişti. 2016 yılında 7 milyar dolar, 2017’de 10 milyar dolar, bu yılın ilk yarısında 8 milyar dolara yakın işlem oldu.” Bu yıl dikkat çeken işlemler arasında 728 milyon dolarlık Ahbaba- Trendyol, 1.2 milyar dolarlık Actera-U.N. Ro-Ro, 3.2 milyar dolarlık Emirates NBD- Sberbank-Denizbank, 900 milyon dolarlık Doğan-Demirören, 445 milyon dolarlık TAV-IC Holding arasında gerçekleşen işlemler sayılabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster