Ana SayfaPara PiyasaTürkiye finansal yatırımcılar için çok cazip---

Türkiye finansal yatırımcılar için çok cazip

5 / 7
Türkiye finansal yatırımcılar için çok cazip
05 Eylül 2018 - 11:39 www.finansgundem.com

TÜRK ŞİRKETLERİ İÇİN AVRUPA'DA FIRSATLAR VAR

Türk şirketlerinin yurtdışında çok ucuz şirketler bulabildiklerini belirten Şener,

‘Neden daha ucuzlar?’ sorusunu ise şöyle yanıtlıyor: “Avrupa’da sektörlerdeki büyümeler yüzde 2.5’lar seviyesinde. Türkiye’de ise )yüzde 10’larda. Bir de dünyada büyük şirketlerde portföyünü sadeleştirme trendi var. Yani, ana işlerine odaklanmak istiyorlar. Diğerlerini satıyorlar. Bu nedenle Türk şirketleri için özellikle Avrupa’da güzel fırsatlar var.”

Şener sektörlere bakıldığında ise sanayinin ilgi gördüğünü söylüyor. Bir dönem popüler olan perakende sektörünün ise e-ticaretin gölgesinde kaldığını söylüyor. E-ticaretin yükselmesiyle mağazaların geleceği sorgulanıyor. Örneğin, Amazon giysileri sanal ortamda denemeyi sağlayacak bir ayna geliştiriyor. Bu da kişilerin artık mağazaya giderek kıyafet denemelerini ortadan kaldırabilir. Diğer yandan, özellikle beyaz eşyada büyük mağazalar açmak yerine deneyim mağazaları yaygınlaşmaya başladı. Şener, özellikle döviz gelirleri olan ambalaj, liman, marina, raylı sistemler gibi sektörlerin de ilgi gördüğünü kaydediyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster