Ana SayfaPara PiyasaTürkiye finansal yatırımcılar için çok cazip---

Türkiye finansal yatırımcılar için çok cazip

3 / 7
Türkiye finansal yatırımcılar için çok cazip
05 Eylül 2018 - 11:39 www.finansgundem.com

İLGİ ÇEKEN SEKTÖRLER HANGİLERİ?

Diğer yandan, son yıllarda Türk şirketlerinin de yurtdışında satın almalar ve ortaklıklar yaptığı görülüyor. Bu konuda Kotan, “Geçtiğimiz son birkaç yılda Türk şirketlerinin yurtdışında farklı pazarlara ve kanallara gerek sıfırdan yatırım gerekse şirket satın alma yoluyla girdiğini gördük. Bunlardan en çok ses getirenler Ülker, Arçelik, Yıldırım Holding, Kordsa, Global Yatırım Holding ve Doğuşun yaptığı satın almalar oldu” diyor. Yurtdışında alım yapmak isteyen şirketlere danışmanlık verdiklerini de kaydeden Kotan, “Şu anda bazı Türk holding gruplarında ABD ve Avrupa’da yapay zeka, fintech, AR/VR, bioteknoloji ve gayrimenkul tarafında şirket satın almalarıyla ve ortaklıklarıyla ilgili danışmanlık veriyoruz” diyor. 

Kotan ilgi çeken sektörlerle ilgili olarak da şu değerlendirmede bulunuyor: “Hizmet/ürün tarafında B2C dediğimiz tüketiciye dokunan, operasyonel olarak kârlı, çok hızlı büyüyen, uluslararası pazarlara da hitap eden e-ticaret ilgi çekiyor. Diğer yandan, özellikle otomotiv ve beyaz eşya üreticilerine katma değerli üretim yapan, ihracat ağırlıklı çalışan sanayi şirketleri ve B2B dediğimiz şirketlere hizmet ve teknoloji sağlayan şirketler, ihracatını ve uluslararası büyümesini gösterebilmiş giyim perakende firmalarını da sayabiliriz. Ama bu diğer sektörlere ilgi yok anlamına gelmiyor. Bizim elimizde herhangi bir anda yabancı yatırımcılarla konuştuğumuz enerjiden inşaata, otomotivden lojistiğe, 03nın parklarından yazılıma kadar 30 farklı sektörde yürüyen birleşme ve satın alma projesi oluyor.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster