Ana SayfaPara PiyasaTürkiye finansal yatırımcılar için çok cazip---

Türkiye finansal yatırımcılar için çok cazip

6 / 7
Türkiye finansal yatırımcılar için çok cazip
05 Eylül 2018 - 11:39 www.finansgundem.com

SİGORTADA İKİNCİ BİR DALGA GELEBİLİR

Hatırlanacağı gibi 2001 krizinin ardından yapılan düzenlemeler sonrasında bankacılık sektörü yabancıların ilgi odağı olmuştu.

Daha sonra ise sigorta sektörü gözde bir sektör olmuştu. Berk Şener, sigorta sektöründe önümüzdeki dönemde bir hareket beklediğine dikkat çekiyor. Hatırlanacağı gibi İngiliz Howden, ACP Sigorta ve Reasürans Brokerliği’ni bünyesine katmıştı. Sigorta sektörünün büyümesine yönelik beklentiler sürüyor.

Geçen yıl Türkiye’de gerçekleşen 10 milyar dolarlık birleşme ve satın almalarda finansal hizmetler sektörünün payı 1 milyar doları geçmiyor. Ancak, bu yıl Denizbank’ın 3.2 milyar dolara satılması ve sigorta sektöründe gerçekleşen satın almalar 2018’e daha umutla bakılmasını sağlıyor. KPMG Türkiye Finansal Hizmetler Sektör Lideri Sinem Cantürk de, “2018’de Türkiye’de birleşme ve satın alma piyasalarında sigorta sektöründeki canlılık dikkat çekiyor” diyor. Cantürk, 2017 yılının sonuna doğru hayat dışı sigorta şirketi Liberty Sigortanın satışa çıkarılmasının özellikle Türkiye’de varlığını sürdüren ve büyümek isteyen sigorta şirketlerinin ilgisini çektiğini söylüyor. Cantürk şöyle devam ediyor: “Bu şirketler arasından, işlemi tamamlayan ve Liberty Sigortayı satın alan Talanx (HDI Sigorta) oldu. Liberty Seguros ve Talanx International arasında Ocak 2018 tarihinde imzalanan hisse alım satım sözleşmesine istinaden Liberty Sigortanın sermayesinin yüzde 99-44’üne tekabül eden hisselerinin Talanx’a devredilmesi üzerinde anlaşma sağlandı. Uzun zamandır hayat dışı sigorta sektöründe kârlılıkla ilgili istediğini bulamayan şirketler gözönüne alındığında, sektörde ileride de bunun gibi bazı konsolidasyonların görülmesi mümkün. Piyasada da şu an satış görüşmeleri devam eden sigorta şirketleri bulunuyor.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster