Ana SayfaPara PiyasaTürkiye finansal yatırımcılar için çok cazip---

Türkiye finansal yatırımcılar için çok cazip

2 / 7
Türkiye finansal yatırımcılar için çok cazip
05 Eylül 2018 - 11:39 www.finansgundem.com

TÜRKİYE 30 MİLYAR DOLAR YATIRIM ÇEKEBİLİR

Türkiye’nin 25-30 milyar dolarlık yatırım çekebilecek potansiyele sahip bir ülke olduğunu ifade eden Kotan, ABD ile siyasi gerilimin olduğu bu dönemde iki satışa dikkat çekiyor: “Türkiye’nin önde gelen kimyasal ürün dağıtım şirketlerinden Veser Kimya’nın çoğunluk hissesini 5 milyar doları aşan yıllık cirosu ile dünyanın önde gelen petrokimya ve kimyasal ürün dağıtıcılarından olan ABD’li Vinmar’a sattık. Seçimlerden hemen önce Türkiye’nin lider alçak basınçlı otomotiv kauçuk hortum üreticisi olan Rapro’nun yüzde 100’ünü endüstriyel ve otomotiv sektörlerindeki liderlerden biri olan ABD’li Gates International’a sattık.”

“Bu dönem şirket satmak için doğru bir zaman mı?” sorusunu Kotan şöyle yanıtlıyor:

“Genel olarak kur ve faizlerin geldiği nokta olsun, enflasyon rakamları olsun bazı sektörlerdeki likidite sıkışıklıkları olsun önümüzdeki bir-iki yılın Türkiye’de kolay geçeceği söylenemez. Kaldı ki FED faiz artışları nedeniyle zaten gelişmekte olan pazarların tümünden kaçan bir para ve 70 doların üzerinde seyreden petrol fiyatları söz konusu. Halen dünyanın dört bir tarafından yatırımcılar burada satın alma ve ortaklık için dolanıyorsa bundan faydalanmak lazım. Zira bu pencere sonsuza kadar açık kalmayacaktır. Bundan bir sene sonranın ekonominin veya Türkiye’ye yabancı ilgisinin bugünden daha iyi olacağının garantisi yok. Dolayısıyla, anı yakalamak ve hareket etmek lazım.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster