BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaYen'e müdahale açıklaması BOJ Başkanı Ueda'dan geldi----

Yen'e müdahale açıklaması BOJ Başkanı Ueda'dan geldi

Yen'e müdahale açıklaması BOJ Başkanı Ueda'dan geldi
07 Mayıs 2024 - 14:15 www.finansgundem.com

Yenin fiyatlar üzerindeki etkisini yakından izlediklerini vurgulayan BOJ Başkanı Ueda, döviz piyasasına müdahale ihtimalini değerlendirdiklerini belirtti.

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Kazuo Ueda, salı günü Başbakan Fumio Kishida ile 19 Mart'tan bu yana ilk kez yaptığı toplantının ardından gazetecilere konuştu. İkili, mart ayı yönetim kurulu toplantısında BOJ'un eksi faiz oranı rejimini sona erdirme kararını tartıştı.

Ueda gazetecilere zayıf yenin fiyatlar üzerindeki etkisini yakından takip ettiğini söyledi ve Başbakan Kishida ile yaptığı toplantıda döviz hareketlerini tartıştığını belirtti.

Negatif faizleri sonlandırarak martta 17 yıl sonra ilk kez faiz artırımına gitmesiyle dikkatleri üzerine çeken BoJ, ulusal para biriminin dolar karşısında keskin düşüşlerini durdurmak için döviz piyasasına olası müdahaleleriyle küresel piyasaların odağına yerleşti.

Dolar/yen paritesi, geçen hafta Haziran 1986'dan bu yana ilk kez 160'ın üzerine çıkarken, bu seviyeden artan satış baskısıyla 151,86 seviyelerine kadar gerilmişti. Söz konusu hareket BoJ'un döviz piyasalarına müdahale ettiğine yönelik söylentileri güçlendirmişti.

Japon yeni, dolar karşısında eriyor

 

IMF: Japon yenindeki düşüşün sebebi temel nedenler

 

Yellen'dan, Japon yeni açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)