BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF: Japon yenindeki düşüşün sebebi temel nedenler----

IMF: Japon yenindeki düşüşün sebebi temel nedenler

IMF: Japon yenindeki düşüşün sebebi temel nedenler
16 Ekim 2023 - 07:28 www.finansgundem.com

Uluslararası Para Fonu (IMF), Japonya'yı yen desteklemek için Döviz piyasasına müdahale etmeye zorlayacak hiçbir faktör görmediğini söyledi

IMF'in Asya ve Pasifik Bölümü Direktör Yardımcısı Sanjaya Panth, Japon yenindeki son düşüşlerin temel nedenlerden kaynaklandığını ve yetkililerin döviz piyasasına müdahale etmesini gerektirecek herhangi bir faktör olmadığını söyledi.

Uluslararası Para Fonu (IMF), Japonya'yı yen desteklemek için Döviz piyasasına müdahale etmeye zorlayacak hiçbir faktör görmediğini söyledi.

''YEN BASKI ALTINDA KALMAYA DEVAM EDECEK''

IMF'nin Asya ve Pasifik Departmanı direktör yardımcısı Sanjaya Panth, Cumartesi günü Fas'ın Marakeş kentinde düzenlenen IMF ve Dünya Bankası yıllık toplantısında gazetecilere verdiği demeçte, "Yen konusunda hissiyatımız, döviz kurunun büyük ölçüde temel göstergeler tarafından yönlendirildiği yönünde. Faiz oranı farkları devam ettiği sürece yen baskı altında kalmaya devam edecektir” dedi.

Panth ayrıca IMF'nin müdahale ihtiyacını destekleyecek temel kriterleri (piyasaların işlevsizliği, finansal istikrar riskleri veya enflasyon beklentilerinin gevşemesi) görmediğini söyledi.

Panth, Japonya'nın yakın vadeli enflasyon görünümünde aşağı yönlü risklerden çok yukarı yönlü riskler olduğunu, çünkü ekonominin tam kapasiteye yakın çalıştığını ve fiyat artışlarının giderek daha fazla güçlü talepten kaynaklandığını da sözlerine ekledi.

IMF'de ABD ile Çin arasında 'kota' savaşı

 

IMF: Çin'in emlak sektörü Asya Pasifik bölgesindeki büyümeyi aşındırabilir

 

IMF, BoE'nin faizleri ne kadar yapması gerektiğini açıkladı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)