BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaIMF, BoE'nin faizleri ne kadar yapması gerektiğini açıkladı----

IMF, BoE'nin faizleri ne kadar yapması gerektiğini açıkladı

IMF, BoE'nin faizleri ne kadar yapması gerektiğini açıkladı
11 Ekim 2023 - 07:55 www.finansgundem.com

IMF, İngiltere'nin faizleri %5.5'e yükseltmesi ve o noktada tutması gerekeceğini düşünüyor

Uluslararası Para Fonu (IMF) varsayımlarına göre İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) faiz oranlarını en az bir kez daha yükseltmesi ve gelecek yılın büyük bir bölümünde bu oranlarda tutması gerekebilir.

Uluslararası Para Fonu'nun ekonomi danışmanı Pierre-Olivier Gourinchas, Dünya Ekonomik Görünüm raporunun açıklanması sırasında yaptığı açıklamada, İngiltere'nin bu yıl ve gelecek yıl "düşük büyüme performansı" ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Uluslararası kuruluş BoE'nin faiz oranlarını bir çeyrek puan daha artırarak %5,5'e yükseltmesini bekliyor.

Gourinchas, "İngiltere'ye ilişkin genel perspektif, büyüme ivmesinin oldukça düşük olduğu, işgücü piyasasının soğuduğu, ancak enflasyonun oldukça kalıcı olduğu yönünde. Bu durum para politikasının önümüzdeki yıl bir süre daha sıkı kalmasını gerektirecek" dedi.

BoE'nin Para Politikası Kurulu geçtiğimiz ay neredeyse iki yıl sonra ilk kez Faiz oranlarını değiştirmeme kararı aldı. Bu hamle, merkez bankasının resesyonu önlemek amacıyla yakında rotasını tersine çevireceği beklentilerini arttırdı.

IMF sözcüsü, BoE'nin enflasyonun 2025 ortasına kadar hedefe dönmesini sağlamak için faiz oranlarını uzun bir süre boyunca mevcut yüksek seviyelerde tutması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Ekonomistlerden BoE faiz tahmini

 

BoE Başkanı Bailey'den enflasyon yorumu

 

Citi, BoE'den son bir faiz artırımı bekliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)