BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBoE Başkanı Bailey'den enflasyon yorumu----

BoE Başkanı Bailey'den enflasyon yorumu

BoE Başkanı Bailey'den enflasyon yorumu
21 Eylül 2023 - 15:35 www.finansgundem.com

BoE Başkanı Bailey, bu yıl ülkede enflasyonun daha da azalmasının beklendiğini belirtti.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, BoE'nin sosyal paylaşım platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, merkez bankasının yaklaşık 2 yılın ardından ilk kez faiz oranının sabit tutulması yönünde karar aldığını bildirdi.

Bailey, “Enflasyon düşüyor ve biz bu yıl enflasyonun daha da düşmesini bekliyoruz. Bu memnuniyet verici bir haber.” ifadesini kullandı.

Bailey, daha önce yapılan faiz artışlarının enflasyonun düşürülmesinde etkili olduğunu belirterek, “Yine de enflasyon gereken seviyede değil. Kesinlikle rehavete kapılacak yer yok.” şeklinde konuştu.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Bailey, bankanın ileride yeni politika Faiz artırımlarının gerekip gerekmediğini izleyeceğini belirtti ve “Faiz oranları, işimiz tamamlayabilmek için yeterli yükseklikte ve uzun süreli olarak tutmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Merkez Bankası’ndan bugün yapılan açıklamada, ülkede yüzde 5,25 seviyesinde olan politika faizinin sabit tutulmasına karar verildiği bildirilmişti.

Bankanın Para Politikası Kurulu (PPK) tutanaklarında politika faizi kararının dörde karşı beş üyenin oyu ile alındığı belirtilmişti.

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi'nin (ONS) dün açıkladığı verilere göre, ülkede enflasyon ağustosta yıllık bazda yüzde 6,7 düzeyinde gerçekleşti. TÜFE, bir önceki ayda yıllık bazda yüzde 6,8 artmıştı.

BoE, 2021 yılı aralık ayından geçen aya kadar toplam 14 kez artışa giderek politika faiz oranını yüzde 0,1 seviyesinden yüzde 5,25 seviyesine yükseltmişti.

Citi, BoE'den son bir faiz artırımı bekliyor

 

BoE Başkanı Bailey: Enflasyon yıl sonu önemli ölçüde düşecek

 

BoE'nin ödeme sistemlerinde sorun yaşandı

 

İngiltere'de enflasyon BoE'nin hedefini aşacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)