Ana SayfaPara PiyasaFed etkilese de altın hala güvenli liman!---

Fed etkilese de altın hala güvenli liman!

5 / 6
Fed etkilese de altın hala güvenli liman!
21 Nisan 2014 - 10:04 www.finansgundem.com

24 saat alım ve satım imkânı var

DenizBank Altın Bankacılığı Grup Müdürü Hikmet Güncan, Türk yatırımcısının tasarruflarını değerlendirdiği alanların başında altın ve gayrimenkulün geldiğini anımsatarak, “Özellikle son 10 yılda altının yakaladığı yükseliş performansı ve kolay bir şekilde alınıp satılır hale gelmesi altına olan ilgiyi daha da artırdı. Artık birçok kişinin bankada altın hesabı bulunmaktadır. Müşterilerimiz günün 24 saati altın alıp satabilmektedir” dedi.

Güncan, altın fiyatlarının seyriyle ilgili de, “Altın kısa vadeli bir yatırım aracı değil, uzun vadede yatırımcılarına değer kaybettirmeyecek likit ve kıymetli bir emtiadır.

Faiz getirisi önemli

Bu düşünceden hareketle altına yatırım yapmayı düşünen müşterilerimizin ‘Altın Biriken Hesap’ gibi uzun vadeli altın mevduat ürünlerini tercih etmelerini daha doğru buluyoruz” yorumunu yaptı.

Özellikle yastık altındaki altının ekonomiye kazandırılması yönünde hazırlanan yenilikçi ürünler ve altın mevduatının yanı sıra sunulan gümüş mevduatı ile toplam mevduatlarının 18 tona ulaştığını belirten Hikmet Güncan, kredilerinin ise 350 kg’dan 2.6 tona ulaştığını, bu yıl da büyüme trendlerinin aynı hızla devam edeceğini kaydetti.

Yastık altındaki altının ekonomiye kazandırılması yönünde hazırlanan uygulama ile müşterilerinin fiziki altınlarını bankanın mevduat hesaplarına yatırarak güvenli bir şekilde üstelik faiz getirisiyle değerlendirmelerini sağladıklarını dile getiren Güncan, “Bu kapsamda her Çarşamba 17 yetkili şubemizde gerçekleştirdiğimiz fiziki altın toplama günlerimiz var. Yeni projemiz ‘Gram Altın’ ile müşterilerimiz fiziki olarak getirip mevduata dönüştürdükleri altınlarını yetkili şubelerimizden istedikleri zaman 1, 2.5, 5, 10, 20,50, 100 gramlık kupür halinde çekebilecekler” dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster