Ana SayfaPara PiyasaFed etkilese de altın hala güvenli liman!---

Fed etkilese de altın hala güvenli liman!

2 / 6
Fed etkilese de altın hala güvenli liman!
21 Nisan 2014 - 10:04 www.finansgundem.com

BEŞ BİN TON ALTIN YASTIKTAN ÇIKMALI

TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, 2013 yılı sonu itibarıyla 27 bin civarı müşteride yaklaşık 8.5 ton altın mevduatları bulunduğunu söyledi.

Ülke genelinde ise yastık altında olduğu varsayılan 5 bin ton altının hala ekonomiye kazandırılamadığını kaydeden Boz, “Son üç yılda 24 ton civarında altın toplandı. Fiziki talebin arttığı bu yıl bugüne kadar toplanan yastık altı altından kat kat fazla altının satın alınarak tekrar yastık altına gittiğini tahmin ediyoruz. Bu alanda gidilecek çok yol olduğu aşikar. Pazarın üzerinde bir büyüme hedefi ile yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Kaybolma riski yok

Boz, banka olarak altın ve taksitli altın kredisi, altın/pırlanta tahsilat sistemi ve kuyumcu paket sigortası gibi ürünleriyle kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren imalatçı, toptancı, ihracatçı ve perakendeci kuyumculara hizmet sunduklarını da aktardı. Boz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“TEB yeni altın çağı, vadesiz/vadeli altın depo hesabı, Gümüş Depo Hesabı, Damla Altın Hesabı ve B Tipi Altın Fonu ürünleriyle ise birikim yapmak isteyen bireysel ve kurumsal müşterilerimize hizmet sunuyoruz.
Yatırımcılar Altın Hesabı’nı TL/dolar karşılığı veya fiziki altın teslimi yoluyla açabiliyor,  faiz geliri elde edebiliyor. Damla Altın Hesabı ile bütçelerinden ayırdıkları ufak tutarlarla gram bazında altın tasarrufu sağlanabiliyor.
Altın/Pırlanta Tahsilat Sistemi ile toptancı firmaların bayi ve satış noktaları ile olan nakit akışlarının TEB üzerinden gerçekleştirmeleri sağlanıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster