Ana SayfaPara PiyasaFed etkilese de altın hala güvenli liman!---

Fed etkilese de altın hala güvenli liman!

4 / 6
Fed etkilese de altın hala güvenli liman!
21 Nisan 2014 - 10:04 www.finansgundem.com

Gözde yatırım aracı özelliğini koruyor

Altının, kur ve fiyat dalgasından bağımsız gözde yatırım özelliğini koruduğunu dile getiren Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, internetin de altına ilgiyi artırdığını söyledi

Şekerbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, altının küçük yatırımcı için uzun süre vazgeçilmez özelliğini koruyacağını belirterek, “Bankalar nezdinde hesap bazında işlem yapılabilmesi, özellikle de internet bankacılığı sayesinde 7/24 alınıp satılması, altını geniş kitlelerle buluşturmaya devam edecek. Ülkemizde altın, kur ve fiyat dalgalanmalarından bağımsız gözde yatırım aracı olma özelliğini koruyor” dedi.

Fiyatlarda FED belirleyici olur

Gökhan Ertürk, altına ilişkin beklentilerle ilgili de şunları söyledi: “2014 yılı içinde özellikle de ilk yarısında dünyada beklenmeyen bir ekonomik kriz meydana gelmediği takdirde altın fiyatları için daha istikrarlı bir görünüm yaşanması ve altın fiyatlarının ana belirleyicisinin FED olmaya devam etmesi bekleniyor.

2014 yılında FED’in tahvil alım programını azaltım hızı ve izlediği para politikası sonucu yükselecek olan faizler,  altın fiyatlarının ana belirleyicisi olacak. Çin ve Hindistan’daki ekonomik büyümenin talebi arttırmasının ve altın çıkarım maliyetinin de altın fiyatlarını belirlemede önem arz edeceği öngörülüyor. Çıkarım maliyetinin 1100-1200 dolar arasında olduğu dünya altın piyasasında, altın fiyatlarında sert düşüşler yaşansa bile altın fiyatının çıkarım maliyetinin altına inmeyeceği düşünülüyor.
Ülkemizde altının getirisine güvenen kesimin de artmasından dolayı altın popülerliğini sürdürür.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster