Ana SayfaPara PiyasaFed etkilese de altın hala güvenli liman!---

Fed etkilese de altın hala güvenli liman!

3 / 6
Fed etkilese de altın hala güvenli liman!
21 Nisan 2014 - 10:04 www.finansgundem.com

Düşen fiyatlar alımı da artırdı

Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, 2014 yılının başında altın fiyatlarında yaşanan hızlı yükselişle müşterilerin çoğunun kar realizasyonu yaparak altından çıktığını aktararak, “Sektör genelinde sene sonuna göre yaklaşık yüzde 15’lik bir daralma oluştu. Ancak bu tamamen fiyat etkisinden kaynaklı bir hareketti. Bu günlerde fiyatların geriye gelmesi birçok yatırımcı için alım fırsatı olarak değerlendirildi ve yatırımcılar tekrar altına yöneldiler” dedi.

Geleneksel yatırım aracı olan altını, modern bir bankacılık ürünü haline getirerek çağdaş bankacılığın avantajlarıyla donattıklarına da değinen Tözge, altın hesaplarında 2013 yılı dördüncü çeyrek sonunda 1.7 milyar TL’nin üzerinde bir hacme ulaştıklarını söyledi. Tözge, “Mart 2014’te son 6 ayın en yüksek fiyat seviyesini gören altın yıla hızlı bir başlangıç yaptı. Bu çerçevede altına olan ilgi de artarak devam ediyor.

Politik kararlar etkili olacak

Galip Tözge, altın fiyatlarının seyriyle ilgili de, şunları söyledi: “Altının devam eden güvenli liman özelliği bu günlerde biraz daha ön plana çıkmaya başlamış gözüküyor. Önümüzdeki dönemde ABD, Rusya ve Avrupa ülkelerinin alacağı  politik kararlar başta olmak üzere, jeopolitik gerginlik, Hindistan’ın altın ithalatını kolaylaştıracak adımlar atmaya hazırlanması, reel faizler, açıklanacak ekonomik veriler ve TL’nin diğer para birimlerinin karşısındaki değeri, altının TL cinsinden fiyatını belirleyecek önemli unsurlar olacaktır görüşündeyiz.” 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster