BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaKashkari: Faiz uzun bir süre mevcut seviyelerde tutulmalı----

Kashkari: Faiz uzun bir süre mevcut seviyelerde tutulmalı

Kashkari: Faiz uzun bir süre mevcut seviyelerde tutulmalı
08 Mayıs 2024 - 07:26 www.finansgundem.com

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, faiz oranlarının muhtemelen uzun bir süre mevcut seviyelerde tutulması gerektiğine inandığını ve faiz artırımı olasılığının masada olduğunu söyledi.

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari Salı günü yaptığı açıklamada, faiz oranlarının muhtemelen uzun bir süre mevcut seviyelerde tutulması gerektiğine inandığını söyledi ve enflasyonun yüzde 3'e yakın kalması halinde faiz artırımı ihtimalini göz ardı etmedi.

Los Angeles'taki konferansında Kashkari, "En olası senaryo şu anda bulunduğumuz yer; yani enflasyondaki düşüşün gerçekten devam edip etmediği veya gerçekten durup durmadığı konusunda netlik elde edene kadar uzun bir süre hareketsiz kalacağız? Bunun cevabını bildiğimizi sanmıyorum” diye konuştu.

Kashkari, enflasyonun Fed'in yüzde 2 hedefine doğru ilerlemeye başlaması halinde Faiz oranlarında indirimler gerçekleşebilir ancak kendisi bunun en olası durum olmadığını söyledi. Kashkari, Fed'in Mart ayındaki toplantısında iki faiz indirimi planladığını ve Federal Açık Piyasa Komitesi'nin Haziran ayında "nokta grafiğini" güncellediğinde yeniden değerlendireceğini söyledi.

Bu yıl FOMC seçmeni olmayan ve 2026'ya kadar da olmayacak olan Kashkari, "Bizim için çıta oldukça yüksek, ancak sonsuz değil" dedi.

Morgan Stanley Fed'den ilk faiz indirimi için beklentisini Eylül'e erteledi

 

Williams: Fed'in sıradaki hamlesi faiz oranlarını düşürmek olacak

 

ECB faiz indirimi için Haziran'ı işaret etti

 

S&P, Fed'den ilk faiz indirimi için beklentisini Aralık ayına öteledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)