Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoringlerden piyasa için önemli uyarı!---

Faktoringlerden piyasa için önemli uyarı!

2 / 8
Faktoringlerden piyasa için önemli uyarı!
02 Nisan 2015 - 08:53 www.finansgundem.com

'Krizlere antremanlıyız ama fazla antreman da yoruyor’

Kısa vadeli ticari finansman sağlayan faktoring şirketleri, yapıları itibariyle ticaretin nabzını en iyi tutan kurumlar arasında yer alıyor. Piyasadaki durumu sektör sektör gözlemleyebilen faktoring şirketleri hem iç hem de dış kaynaklı sıkıntılar nedeniyle kaygılı ancak yine de ‘krizlere antremanlıyız’ diyorlar ama ardından da ‘fazla antreman da yoruyor’ diye ekliyorlar.

Faktoring sektöründe hacmin yüzde 50’den fazlasını yöneten 5 kurumunun tepe yöneticisiyle DÜNYA Gazetesi’nde Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın moderatörlüğünde Borsa - Finans ve Sigortacılık Müdürü Ece Ceyhun katılımıyla sektördeki yeni gelişmeleri, sorunları ve ticarette yaşananları nasıl okuduklarını konuştuk. Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Strateji Faktoring Genel Müdürü Zafer Ataman, Yapı Kredi Faktoring Genel Müdürü Coşkun Bulak, Garanti Faktoring Genel Müdürü Hulki Kara, İş Faktoring Genel Müdürü Onur V. İzci ve Deniz Faktoring Genel Müdürü Mustafa Şahan’ın iştirakiyle bir yandan iç piyasayı tartışırken, diğer taraftan küresel ticaretin iç ve dış ticarete etkilerini de masaya yatırdık.

Çifte vergilendirmeden algı sorununa sektörün derdi çok

Sektör 9 yıldır BDDK kanunlarına tabi olsa da 90’lı yıllardan kalma ‘önyargı’larla da boğuşmaya devam ediyor. Ayrıca çifte vergilendirme, KKDF dezavantajı ve şubeleşme önündeki engeller nedeniyle sıkıntılar yaşanıyor. Ancak bütün bunlara rağmen 2015’te sektörün yüzde 10 ila 15 büyümesi beklenirken sorunların çözümü için ortak hareket planları yapılıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster