Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoringlerden piyasa için önemli uyarı!---

Faktoringlerden piyasa için önemli uyarı!

6 / 8
Faktoringlerden piyasa için önemli uyarı!
02 Nisan 2015 - 08:53 www.finansgundem.com

Deniz Faktoring Genel Müdürü Mustafa Şahan: Biz artık ülke olarak şerbetlendik

Geçmiş krizlerle karşılaştırdığımız zaman bugünkü tablo ile arada dağlar kadar fark var. Ülke seçime gidiyor. Ülke ne zaman seçime gitse, insanların sonucu görmek için beklemek istemeleri doğal. Türkiye dolarize bir ekonomi. Son iki ayda dolar %15 değerlendi. Bu insanların şu an itibariyle her kararını etkiliyor. Fiyat oranlarına bakıyorum geçmiş dönemlere oranla bir artış yok. Takas odasının çek ödenmeme oranlarına bakıyorum orada da değişen bir şey yok. Meslek yaşamımda 25. yılım, bundan nasıl bir sonuç çıkardın derseniz: Türkiye’de kriz hep var, değişen şey sadece ismi. Birer yıllık, üçer yıllık aralıklarla çeşitli isimlerle sürekli bunu yaşıyoruz. Biz de hakikaten artık ülke olarak şerbetlendik. İyimserlik anlamında kullanılacak bir tespit değil ama bu ülkede ne kadar parametrelere bakıp değerlendirmelerde bulunsanız da her şeyi şaşırtacak bir etki de var.

Faktoring önem kazanıyor

Durgunluk ortamlarında faktoring sektörünün önemi iki nedenle ortaya çıkıyor. Birincisi; bizim hizmet verdiğimiz firmalar KOBİ’ler. Bunlar finans kaynaklarına güçlük çekiyorlar. Bankadan kredi kullanmakta handikapı olan firmalar. İkincisi böyle dönemlerde bankaların kredileri durdurma noktasında KOBİ’lere karşı refl eksi biraz daha fazla olur. Bu ikisini bir araya getirdiğinizde faktoring sektörünün reel ekonomiye verdiği destek daha önemli bir hale geliyor bence. Biz giderlerimizle oynayamıyoruz. Hiçbir zaman kendi inisiyatifimizle giderlerimizi aşağı çekemiyoruz. En temel giderimiz insan kaynağı, ha deyince de insanları kapı önüne koyacak değiliz. Dolayısıyla da hakikaten sürekli pedala basmak zorundayız, hangi koşullarda olursa olsun. Sürekli antreman halindeyiz ama fazla antreman da yoruyor. Banka bilançolarını yönetmekte artık bankacılar çok daha deneyimli, çok daha dikkatli. Ancak ekonomilerin daraldığı dönemlerde, bankacılık sektörünün kredi iştahının düşeceğini tahmin ediyorum. Kurdan arındırılmış bir şekilde baktığınızda küçülme yaşayacağız.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster