Ana SayfaFinans KulisBu mekânlarda kredi kartı geçmiyor---

Bu mekânlarda kredi kartı geçmiyor

13 / 13
Bu mekânlarda kredi kartı geçmiyor
08 Şubat 2016 - 14:54 www.finansgundem.com

"KREDİ KARTI İŞİMİZİ ARTIRMAZDI”

Mustafa Kargılı/Kanaat Lokantası İşletme Sahibi

Şimdiye kadar burada kredi kartı kullanılmamış. Yani sistem öyle gelmiş öyle de gidiyor. Kredi kartı kullanmayı hiç düşünmedik ve şimdiye kadar da bununla ilgili olumsuz bir durum yaşamadık. Zaten burası köklü bir yer. Turistler de geliyor ama buraya bilen geliyor aslında. Çok nadir olsa da bazen kredi kartıyla ilgili bir şey yaşadığımız oluyor ama hallediyoruz bir şekilde. Tabii şunu da söylemek lazım. Yarın öbür gün kredi kartına geçiş yaparsak bu anormal bir davranış olmaz. Kredi kartı

kullanmamak şu an bize rahatlık sağlıyor, işlerimizi kolaylaştırıyor, en önemli avantajı bu. Kredi kartı kullanıyor alsaydık işlerimizin daha da artacağını düşünmüyorum.

"NAKİT ÇALIŞMAK DAHA PRATİK”

Metin Akca/Aşkana Mantı Sahibi

Kredi kartı kullanmıyor oluşumuzun oldukça pratik sebepleri var. Çok hızlı servis yapıyoruz ve hızlı ödeme almak çok önemli. Kredi kartı nedeniyle süreç yavaşlayabilir ya da sıkıntı yaşanabilir. Bunları düşündüğümüz için kredi kartı kullanmıyoruz. Tabii piyasayla nakit çalışıyoruz bunun da etkisi var. Hiçbir zaman kredi kartına geçmeyi düşünmüyoruz. Bizim işletmemize bilenler geliyor zaten. Hatta adresi bilmeyenin bulması çok zor. Eğer müşterinin yanında para yoksa sonra getirebileceğini söylüyoruz ya da bir ATM'den çekip gelebileceğini. Müşterilerimizle bu konuda şimdiye kadar ciddi bir sorun yaşamadık.

"PEŞİN ALIMI KOLAYLAŞTIRIYOR”

Alper Karcı/Küçükyalı Balıkçısı İşletme Sahibi

Balık İşinde olduğumuz için günlük alım yapıyoruz ve günlük çalışıyoruz. Ödemelerimiz de nakit oluyor; bu nedenle kredi kartı kullanmıyoruz. Nakit çalıştığımız İçin de daha uygun fiyata, kaliteli balık alabiliyoruz ve bu, müşterilerimize uygun fiyatlı taze balık olarak geri dönüyor. Kredi kartı kullanmıyor oluşumuz çoğu müşterimizin hoşuna gidiyor. Olur da yanında nakit olmayan müşterimiz olursa da ismini not alıyoruz ve daha sonra ödemesini istiyoruz. Neden kredi kartı kullanmadığımızı müşterilerimize anlatıyoruz ve onlar da anlayışla karşılıyor. Bu nedenle şimdiye kadar çok ciddi bir sıkıntı yaşamadık. Kredi kartı kullansaydık belki gelirlerimizde az bir yükselme olurdu ama tedarikte peşin çalıştığımız için bu artış bize olumlu yansımazdı. Uzun vadede de kredi kartı kullanmayı düşünmüyoruz.

"PARA YOKSA SORUN DEĞİL”

Musa Ateş / İnci Pastanesi İşletmecisi

Kredi kartı kullanmasını bilenler için İyi ancak ülkemizde çok kişi kredi kartı mağduru. Bunların hikayelerini okuyorum, duyuyorum. Bu nedenle birey hakkını korumak adına işletmemde kredi kartı kullanmıyorum. Zaten gündelik hayatımda ben de kullanmıyorum. Biliyorsunuz ki, dükkan kapısı 'Hak kapısı' olarak anılır, istiyorum ki gelenler burada kendini evinde hissetsin. O yüzden eğer yanında para yoksa 'Sorun değil, sonra getirirsin' diyorum. Getirmezse de canı sağ olsun, ne diyeyim.

(MERAL CANDAN/PARA DERGİSİ)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster