Ana SayfaRöportajlarBarış Öney: 2 milyar dolar Türkiye’de yatırım için bekliyor---

Barış Öney: 2 milyar dolar Türkiye’de yatırım için bekliyor

14 / 14
Barış Öney: 2 milyar dolar Türkiye’de yatırım için bekliyor
06 Şubat 2017 - 09:20 www.finansgundem.com

DÜNYADA YATIRIM YAPAN AMERİKALI KOBİ FONU’NUN TÜRKİYE’DEKİ PARTNERİYİZ

-Şu anda elinizde bitmeye yakın proje var mı? 

Barış Öney: Şu an 10 projeyle uğraşıyoruz ve hepsi farklı aşamalarda. Yılın ikinci yarısında bu elimizdeki 10 projeden üç tanesinin bitme ihtimali var.

-Bunlar yabancı fonların Türkiye’deki alımları mı? Tersi de var mı?

Barış Öney: Aslında ikisi de var. Türk şirketine yabancı ortak bulmak da var. Türk şirketiyle yurt dışında şirket alımımız da var. Avrupa, Doğu Avrupa ve Türki Cumhuriyetlerinde çalıştığımız yerler var. Bunun dışında Türkiye’ye gelmesini beklediklerimiz de var.

Biz ayrıca dünyada yatırım yapan Amerikalı KOBİ Fonu’nun Türkiye’deki partneriyiz. 30 ülkeye yatırım yapan Washington merkezli SEAF şirketi. Özeliği küçük şirketlere yatırım yapması. Daha çok Çin, Hindistan, Güney Amerika ve Doğu Avrupa’da yatırım yapıyor. Bu fonla ciddi bir ilişkimiz var. Örneğin yatırım yaptı ve satıp çıkacak, çıkış işlemlerini biz yönetiyoruz. Artı onların yatırım yaptıkları portföyün 6 ayda bir değerleme işini yönetiyoruz. Dolayısıyla fon yönetim portföy hizmetleri adı altında bu hizmetleri veriyoruz. Onlarla beraber Türkiye’ye yatırım yapabilecek fon yaratmaya çalışıyoruz.

-Son olarak neler söylemek istersiniz?

Barış Öney: Özel sermaye fonlarının en büyük birliği EMPEA ile beraber iki yıldır Türkiye’de özel sermaye fonu etkinliği yapıyoruz. En son 15 Aralıkta yaptık ve raporunu da çıkarttık. Bunlarla ilişkilerimizi daha da ileri hale taşıyacağız. Bizim bu etkinliği yapıyor olmamız Türkiye’yi radar ekranına sokuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster