Ana SayfaRöportajlarBarış Öney: 2 milyar dolar Türkiye’de yatırım için bekliyor---

Barış Öney: 2 milyar dolar Türkiye’de yatırım için bekliyor

9 / 14
Barış Öney: 2 milyar dolar Türkiye’de yatırım için bekliyor
06 Şubat 2017 - 09:20 www.finansgundem.com

TÜRKİYE’YE YATIRIMA YÖNELECEK 2 MİLYAR DOLARLIK FON VAR

-Şirket değerlerinde düşüş ne durumda? 

Barış Öney: Şirket değerlerinde 2016’da anormal bir düşüş yaşanmadı. Bu sene belki düşebilir ama, anormal bir düşüş yok, bir miktar düşmüş olabilir. Büyük düşüşler varsa da en azından ben bilmiyorum. 2016’da çok enteresan bir gelişme var aslında özel sermaye fonları ile ilgili ama öncelikle özel sermaye fonlarından biraz bahsedeyim. Özel sermaye fonları büyük yatırım bankaları, kalkınma bankaları ya da özel yatırımcılardan oluşuyor. Bunlar paralarını özel sermaye fon yöneticilerine 10 yıllığına yönetsin diye veriyor, onlar da 10 yıllığına bu paraları yönetiyorlar. Yöneticiler kim? Mesela Türkiye’de Turkven, Actera, Mediterra, NBK Capital gibi özel sermaye fonları. Bunlar Türkiye’deki fonlar, dışarıda olanlar da var.

2012’de en son ciddi bir kaynak yaratılmıştı, yani fon yönetim şirketleri bu fonlardan para toplamışlardı, yaklaşık 3 milyar dolar gibi bir rakam. İlk defa 2016’da, o da neredeyse ikinci yarısı, 1 milyar dolara yakın fon toplandı. Yani böyle bir dönemde, darbe girişimi sonrası Türkiye’de bu kadar fon toplandı. 1 milyar dolar da geçmiş 2012’den kalan fonlar var. Yani şu anda özel sermaye fonlarının elinde Türkiye’de yatırıma yönelmek üzere 2 milyar dolarlık fon var ve bu yatırımları da yapmak zorundalar. Yani bu para, Türkiye’deki fon yönetim şirketlerinin topladığı paralar.


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster