Ana SayfaBankacılıkBankaların 1. çeyrek kârları iyi gelecek---

Bankaların 1. çeyrek kârları iyi gelecek

4 / 5
Bankaların 1. çeyrek kârları iyi gelecek
24 Nisan 2013 - 16:34 www.finansgundem.com

HİSSELERDE ÖNERİLER
Nisan ayı için önerdikleri sekiz hissenin iki tanesinin banka olduğunu, yani hisse portföyündeki banka ağırlığının yüzde 25’te kaldığını anlatan Neslihan Karagöz “Ancak bankaların İMKB’deki ağırlığının yüksekliğini göz önünde bulundurarak, özellikle endeks için yükseliş beklentisi olan yatırımcıların banka ağırlıklarını arttırmaları daha uygun olur” diyor.
İş Yatırım, yılbaşından bu yana düşük performans sergileyen Garanti Bankası hisseleri için önerisini ilk çeyrekteki kârlılık beklentilerinde iyileşme nedeniyle ‘al’ olarak revize etti. İş Yatırım bankacılık sektör analisti Kutluğ Doğanay, yapısal olarak güçlü net faiz marjına sahip Halkbank ve YKB hisselerini öneri portföyünde tutmaya devam ettiklerini anlatıyor. “Orta ölçekli bankalardan TSKB ve Albaraka Türk’ü beğenmeyi sürdürüyoruz” diyen Doğanay, kredi değer düşüş karşılıklarının kârlılık üzerindeki baskısı bir süre daha devam edecek olan Bank Asya’yı da yakından izlediklerini anlatıyor. Doğanay, “Yönetimin bankadaki dönüşüm sürecini başarıyla yürüttüğü Akbank hisselerindeki gerilemelerin yukarı yönde öneri değişikliği için bir neden oluşacağı düşüncesindeyiz” diyerek sözlerini tamamlıyor.
Burgan Yatırım, hedef fiyatlarda revizyona gidiyor. Şu aşamada ise kurum, Vakıfbank, Halkbank, İş Bankası, YKB, Albaraka ve TSKB için ‘al’ tavsiyesinde bulunuyor. Akbank, Garanti ve Bank Asya içinse ‘tut’ önerisi veriyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster