Ana SayfaBankacılıkBankaların 1. çeyrek kârları iyi gelecek---

Bankaların 1. çeyrek kârları iyi gelecek

2 / 5
Bankaların 1. çeyrek kârları iyi gelecek
24 Nisan 2013 - 16:34 www.finansgundem.com

YILLIK BAZDA ARTIŞ
Bankacılık analistlerin değerlendirmelerine göre sektörde 2012’nin son çeyreğine yakın yüksek kârlılıklar devam edecek. Geçen yılın ilk çeyreğine göre ise kârlarda çift haneli artışlar olacak. Banka bilançolarında ilk çeyrekte güçlü TL kredi büyümesi, kredi-mevduat spreadlerinde önemli daralma olmaması, güçlü komisyon gelirleri, ticari kâr gelirlerinde normalleşme, güçlü takipteki kredi tahsilatı ve kârlılığı etkileyecek temettü gelirlerine vurgu yapan Global Menkul Araştırma Müdürü Sevgi Onur, “2013 için olumlu beklentiler ışığında sektör için yıllık bazda yüzde 10 kâr artışı beklentimizi devam ettiriyoruz. Takipteki bankalar arasında TEB ve Garanti’de kâr beklentimiz daha yüksek” diyor.
Araştırma kapsamlarındaki bankalar için çeyrek bazında kârlılıkta yüzde 4’lük azalış beklentisinde olduklarını söyleyen Şeker Yatırım Bankacılık Analisti Neslihan Karagöz, yıllık bazda ise yüzde 20’lik artış beklediklerinin altını çiziyor. Kısa vade için ise bankacılık hisselerinde, özellikle güçlü birinci çeyrek kârlarının önümüzdeki üç hafta içerisinde açıklanması ile beklentilerin son bulacağını söyleyen Karagöz, sonrasında endeksin direnç seviyelerinde banka hisselerinde satışlar görülebileceğini sözlerine ekliyor.
Yılın ilk çeyreğinin bankalar için iyi geçtiğini anlatan Yapı Kredi Yatırım Bankacılık Analisti Övünç Gürsoy, beş büyük bankanın toplam kârında yıldan yıla çift haneli artış; bir önceki çeyreğe göre karşılaştırıldığında ise kârın korunmasını bekliyor.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster