Ana SayfaBankacılıkBankalar 2013’teki karlarını yakalar---

Bankalar 2013’teki karlarını yakalar

6 / 8
Bankalar 2013’teki karlarını yakalar
27 Ağustos 2014 - 10:04 www.finansgundem.com

ÜCRET VE KOMİSYONLAR

Geçen hafta içinde bankacılık sektörüyle ilgili bir gelişme daha oldu. BDDK, ücret ve komisyon yönetmeliğinin yeni taslağını yayımladı. Yayımlanan taslak yönetmeliği daha önceki taslak ile karşılaştırıldığında bankaların ücret ve komisyon gelirleri açısından daha ılımlı ve karlılıkları üzerinde daha az baskı yaratıcı etkisinin olduğu notunu düşen İş Yatırım, “Ancak geri çekilen önceki taslağın müzakerelerle daha ılımlı bir hal alacağı beklenen bir gelişmeydi. Önümüzdeki yılın mali tablolarını etkileyecek düzenlemenin kamu ve katılım bankaları hariç diğer bankaları daha olumsuz etkilemesi beklenebilir” diyor.

Ücret ve komisyonlarla ilgili düzenlemenin teknolojik altyapı çalışmalarına bağlı olarak 2015 yılından itibaren yürürlüğe gireceğine dikkat çeken Ahmet Emre Kılınç da bu nedenle düzenlemenin bu yıl karlılık rakamlarına etkisi olmasını beklemiyor. Yeni taslak metnin öncekine göre daha ılımlı olduğunu belirten Kılınç, şunları söylüyor:
“Bu noktada özel bankaların kamu bankalarına göre olası düzenlemeye daha duyarlı olduğunu düşünüyoruz. Bankaların ücret ve komisyon gelirlerinin toplam faaliyet gelirleri içindeki payına baktığımızda en düşük oranların Halkbank ve Vakıfbank’ta olduğunu görüyoruz.”

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster