Ana SayfaBankacılıkBankalar 2013’teki karlarını yakalar---

Bankalar 2013’teki karlarını yakalar

5 / 8
Bankalar 2013’teki karlarını yakalar
27 Ağustos 2014 - 10:04 www.finansgundem.com

REVİZYON YAPILIYOR

Yatırım Finansman’ın inceleme kapsamındaki bankalar için şu an kar beklentisi yıllık yüzde 8 daralma yönünde. Ancak tahminlerinde yakın dönemde revizyon yapmayı düşündüklerini söyleyen Yatırım Finansman Banka Analisti Ahmet Emre Kılınç, “Bu revizyonlar sonrasında 2014 yıl sonu karının 2013 seviyelerine yakın olacağını düşünüyoruz. Takip ettiğimiz bankalardan Halkbank, Vakıfbank ve Albaraka Türk için “Endeks Üzeri Getiri” tavsiyesi verirken, Akbank,  Garanti ve Yapı Kredi için ise, “Endekse Paralel Getiri” tavsiyesinde bulunuyoruz” diyor.

Bankacılık sektöründe yılın ilk yarısındaki düşüş performansın ardından ikinci yarıda toparlanma eğilimi dikkat çekiyor ve bu da tahminlerde revizyonları beraberinde getiriyor. Övünç Gürsoy, ikinci çeyrek sonuçları ile birlikte birçok bankanın 2014 yılı için bütçe hedeflerini yukarı revize ettiğini hatırlatıyor ve “Yılın ikinci yarısında ilk yarıyıl sonlarına doğru fonlama maliyetlerinde baskının azalmasına bağlı olarak özellikle MB’sının politika faizini kademeli olarak yüzde 8,25’e düşürmesi sonrasında karlılıkta artış bekliyoruz” diyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster