Foto GaleriYaşamVücudunuzu gençleştirmenin 9 yolu

Vücudunuzu gençleştirmenin 9 yolu

8 / 10 Vücudunuzu gençleştirmenin 9 yolu
31 Mart 2019 - 09:00

7. Antioksidan alımı

Antioksidanlar, vücuttaki hücreleri serbest radikal denilen moleküllerin neden olduğu hasara karşı korur. Oksidatif stres, aşırı serbest radikal üretiminin neden olduğu bir durumdur. Vücudunuz bu molekülleri doğal olarak sindirim gibi hücresel işlemler için üretir. Alkol, tütün, zayıf bir diyet ve toksinler aşırı serbest radikallere neden olabilir. Bu moleküller; demans, kalp hastalığı, karaciğer hastalığı, astım ve bazı kanser türleri gibi birçok sağlık sorununa yol açabilir. Antioksidanlar bakımından zengin bir diyet, aşırı serbest radikallerin oluşumunu engeller ve hastalık riskini artıran diğer toksinlerin neden olduğu oksidatif stres ile mücadele etmenize yardımcı olabilir.

Yiyeceklerden antioksidanlar almaya odaklanın, ek olarak almamaya dikkat edin. Büyük miktarlarda alındığında belirli hastalık risklerini artırabilir. Antioksidan örnekleri arasında A vitamini, C vitamini, E vitamini, selenyum, likopen, lutein ve zeaksantin sayılabilir. Meyveler, kuruyemişler, kakao, sebzeler, baharatlar, kahve ve yeşil çay gibi gıdalar yüksek miktarda antioksidandan içerirler.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster