Foto GaleriYaşamKoronadan kaçarken bu virüse yakalanmayın!

Koronadan kaçarken bu virüse yakalanmayın!

8 / 8 Koronadan kaçarken bu virüse yakalanmayın!
17 Ocak 2022 - 11:55

Prof. Dr. Gaffar Aslan, bulaş yoluyla ilgili olarak ise;

"RSV hava yoluyla solunumla veya ellerin temasıyla ağıza götürülmesiyle bulaşabilmekte. RSV özellikle doğum sonrası iki yaşına kadar olan dönemde ve ileri yaş popülasyonda etkili olabilmekte. Virüsün öksürük ve hapşırıkla bulaşabildiği gibi yüzeylere temas ve ellerle de bulaşabiliyor" açıklamasında bulunuyor.

"KORUNMAK İÇİN EN ÖNEMLİ YÖNTEM MASKE, MESAFE VE HİJYEN"

Korunmak için ise "Bu soğuk kış günlerinde diğer virüs enfeksiyonlarından nasıl korunuyorsak aynı şekilde korunmalıyız. Bunları nasıl sıralayabiliriz; maske, mesafe, temizlik, mümkün oldukça kalabalık alanlara karışmamak, risk gruplarının da temasını önlemek için evde zaman geçirmelerini önermekteyiz" diyerek tüm çözüm yollarını belirtti.

Prof. Dr. Aslan, "Süper grip enfeksiyonu olduğunda genel klinik tabloda önemli bir sorun olmadığında ayaktan tedavi düzenlenip yakın takip edebiliriz. Ağır tablo söz konusu olduğunda hastane ortamında yatarak takip etmekteyiz. Toplumda şu an süper grip oranı artıyor. Hastalara yapılan covid-pcr negatif olan hastalarda RSV enfeksiyonu düşünülmektedir. Hastaların klinik durumlarının ağırlığına göre sağlık kuruluşlarına başvurmasını öneririz" ağırlaşan tabloların seyri ile ilgili dikkatli bir teşhis yöntemi izlendiğini belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster