Foto GaleriYaşamKoronadan kaçarken bu virüse yakalanmayın!

Koronadan kaçarken bu virüse yakalanmayın!

4 / 8 Koronadan kaçarken bu virüse yakalanmayın!
17 Ocak 2022 - 11:55

"BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNDEKİ ZAYIFLIK HASTALIĞIN AĞIR SEYRİNE NEDEN OLUYOR"

Dr. Öğretim Üyesi Bengisu Ay, hastalığın seyri ile ilgili olarak;

"Bu ailedeki bütün virüsler, benzer semptomlara neden olsa da süper grip de Kovid-19 da insanların altta yatan diğer hastalıklarına göre daha ağır bir seyir izleyebilir. Aynı zamanda bu virüsle daha önce karşılaşıp karşılamamak da önem taşıyor. RSV virüsünü daha önce kapmış birisi bir sonrakinde daha hafif bir "süper grip" geçirebilir. Örneğin; geçen yıllardaki kapanmalar nedeniyle diğer hastalıklarda da bulaş riski azaldığı için toplumun büyük bir çoğunluğunda yakın zamanda geçirmiş olduğu RSV enfeksiyonu mevcut olmayabiliyor. Bu nedenle insanlar şu an bu virüse karşı daha açık hale gelebilir. Fakat RSV virüsünden daha fazla etkilenecek olan kişiler, bağışıklık sistemlerindeki zayıflık riski nedeniyle daha çok çocukluk ve yaşlı yetişkinlik çağındakiler olarak ortaya çıkıyor" açıklamasında bulundu.

Bu tanı ile ilgili olarak net bir cevap almak isteyen kişiler için ise; Kovid-19 ve influenza testi negatif çıkan kişilerin diğer RSV'nin de içinde bulunduğu diğer test gruplarından birini yaptırabileceğini belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster