Foto GaleriYaşamKoronadan kaçarken bu virüse yakalanmayın!

Koronadan kaçarken bu virüse yakalanmayın!

7 / 8 Koronadan kaçarken bu virüse yakalanmayın!
17 Ocak 2022 - 11:55

KULAK BURUN BOĞAZ UZMANI PROF. DR. GAFFAR ASLAN

Cardiff Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ronald Eccles, şu anda dolaşan "süper grip"in solunum sinsityal virüsünün (RSV) bir sonucu olduğunu belirtiyor. Son zamanlarda havaların soğuması, Kovid-19, omikron ve influenza virüs enfeksiyonlarının görülme sıklığını artırmakta ve şimdilerde dikkat çeken RSV ile oluşan solunum yollarını etkileyen süper gripte artışlar yaşanmaya başladı.

"KOVID-19 İLE BENZERLİĞİ NEDENİYLE TEŞHİS ETMEK ZORLAŞIYOR"

Grip benzeri belirtiler gösteren bu enfeksiyonlarda pek çok vatandaş yaşadığı hastalığın hangisinden kaynaklı olduğunu merak ediyor ve sağlık kuruluşlarına başvuruyor. Kovid-19, omikron, ınfluenza virüsü ve RSV ile oluşan süper grip belirtileri birbirine oldukça benziyor ve kolayca teşhis etmek de zorlaşıyor.

"Süper grip" hastaları burun-sinüs ve alt solunum yolu- göğüs enfeksiyonları semptomlarıyla ortaya çıkmakta; ateş, terleme, boğazda irritasyon, öksürük, boğaz ağrısı, yutmada güçlük, ağrılı yutma, halsizlik ve tat-koku almada azalma olabiliyor. Hastaların bazıları günlerce oldukça ağır geçirebiliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster