Foto GaleriYaşamKoronadan kaçarken bu virüse yakalanmayın!

Koronadan kaçarken bu virüse yakalanmayın!

5 / 8 Koronadan kaçarken bu virüse yakalanmayın!
17 Ocak 2022 - 11:55

"BRONŞİT, SİNÜZİT VE FARANJİT GİBİ KRONİK RAHATSIZLIKLARA DÖNÜŞEBİLİR"

Dr. Öğretim Üyesi Ay, aynı zamanda süper gribin ortaya çıkardığı kalıcı etkilerle ilgili de önemli uyarılarda bulundu.

"Süper grip, ortaya çıkardığı hastalığın şiddetine göre kalıcı etkiler ortaya çıkarabilir. Üst solunum yolu bölgesi olan sinüs, boğaz bölgesi etkilenebilir. Akciğer de bu etkilenebilecek bölgeler arasında bulunuyor. Bunların etkilenmesi ile birlikte sinüzit, faranjit, tonsilit (bademcik iltihabı), bronşit, bronşiolit ve zatürre gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Hastalığın şiddetine göre hasar bırakma ihtimali tabii ki bulunur. Çoğunlukla altta yatan bir hastalık yoksa, bağışıklık sistemi kuvvetliyse ve erken tedavi, tedaviden sonra kontrollerin yapılması sayesinde bu hasarların önüne geçilebilir."

Süper gribin bulaşma riskinin en yoğun olduğu alanlar ile ilgili olarak; Dr. Öğretim Üyesi Ay, toplu taşımalar, topluluğun kapalı ortamda uzun süre kaldığı alanlar, sosyal mesafe kurallarının yeterince uygulanmadığı ve yeteri kadar havalandırılmamış ortamların büyük risk barındırdığını belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster