Foto GaleriYaşamKoronadan kaçarken bu virüse yakalanmayın!

Koronadan kaçarken bu virüse yakalanmayın!

3 / 8 Koronadan kaçarken bu virüse yakalanmayın!
17 Ocak 2022 - 11:55

ENFEKSİYON HASTALIKLARI VE MİKROBİYOLOJİ UZMANI DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ BENGİSU AY

Ay, "RSV virüsü denilen bir virüsün ortaya çıkardığı tabloya "süper grip" diyoruz" diyerek hastalığın tanımladı. Aynı zamanda hastalık tablosu, soğuk algınlığı ve gribin bir türü olarak adlandırıldığını belirten Ay, "burada önemli olan; süper grip ve Kovid-19 arasındaki belirtilerin ikisinin de soğuk algınlığı ve grip rahatsızlıkları ile benzer semptomlara sahip olması" diyerek bu nedenle dikkatli olunması gerektiğinin de altını çizdi.

Sabah'tan Aybike Şahin'in derlediği habere göre; Süper gribin aslında yeni bir durum olmadığını, RSV'nin yıllardır soğuk algınlığı ailesi içerisinde olduğu bilinen bir virüs türü olduğunu belirten Dr. Öğretim Üyesi Ay, Kovid-19'la benzer bir bulaş yolu bulunduğunu belirtti.

"Süper grip özellikle tıpkı Kovid-19 gibi hapşıran, öksüren insanlardan damlacık yoluyla veya onların temas ettiği yüzeyler vasıtasıyla bulaş riski yükseliyor" dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster