Foto GaleriYaşamKoronadan kaçarken bu virüse yakalanmayın!

Koronadan kaçarken bu virüse yakalanmayın!

6 / 8 Koronadan kaçarken bu virüse yakalanmayın!
17 Ocak 2022 - 11:55

"SÜPER GRİP İLE BAŞ ETMENİN YOLU UYKU"

Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Doktor Öğretim Üyesi Bengisu Ay, süper grip ile baş etmekle ilgili birkaç adıma dikkat çekti.

Ay, "Bu virüse yakalanmış kişiler, daha hafif atlatmak için dinlenme, bol sıvı tüketimi ve iyi bir uyku çekmesi oldukça önemli. Özellikle güzel bir uyku rutini, birçok virüse ve bakteriye karşı bağışıklık sistemizi korumakta oldukça etkilidir. Bol sıvı tüketmek de bu noktada büyük bir önem taşıyor. Fakat tüm bunların yanı sıra düşmeyen ateş, solunum sıkıntısı gözleniyorsa mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır" diyerek neler yapılması gerektiğine dair, virüsle temas etmiş kişiler için doğru adımların haritasını çizdi.

Yaptığı açıklamada; "Tam olarak soğuk algınlığı mevsiminde olmamız nedeniyle süper grip, en yaygın olan virüs tiplerinden biri ve özellikle çocuklar yoluyla yayılırken aynı zamanda en çok etkilenen grup da çocuklar oluyor" diyerek yaş grupları arasındaki dağılım konusunda da dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster