Foto GaleriGündemKorona virüsle ilgili insanların doğru bildiği 8 yanlış

Korona virüsle ilgili insanların doğru bildiği 8 yanlış

8 / 8 Korona virüsle ilgili insanların doğru bildiği 8 yanlış
21 Ekim 2020 - 17:08

HİDROKSİKLOROKİN KORONA VİRÜSE KARŞI ETKİLİ BİR TEDAVİDİR

Fransa'da yapılan küçük bir çalışma, sıtma ilacı olan hidroksiklorokininin Covid-19’u tedavi etmede etkili olabileceğini öne sürdü. Ardından Trump ve Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, tedaviyi halka umut vermek adına söylemlerinde sıkça kullandı. Trump, bir tweetinde, hidroksiklorokin tedavisini “tıp tarihindeki en büyük oyun değiştiricilerden biri” olarak nitelendirdi ve halka açık corona virüs brifinglerinde ilacı övmeye devam etti. Temmuz ayının sonlarında ise ABD Başkanı, doktor Stella Immanuel'in hidroksiklorokinin faydalarını anlattığı içeren bir videoyu retweetledi. ( Söz konusu doktor daha önce doktorların tedavilerde uzaylı DNA’sı kullandığını iddia etti). Video, sosyal medya platformları videoyu kaldırmadan önce on milyonlarca kez görüntülendi.

NEDEN YANLIŞ?

Dünya genelinde yapılan bağımsız çalışmalar, hidroksiklorokinin Covid-19 karşı koruma sağlamadığını gösterdi. FDA, başlangıçta ilaç için acil kullanım izni verdi, ancak kurum daha sonra kalp problemleri riski nedeniyle izni i iptal etti. Haziran ayında ise İngiltere’de Ulusal Sağlık Enstitüleri, ilaçla ilgili klinik denemesini durdurarak, hastalara zararlı olmamasına rağmen herhangi bir fayda sağlamadığını açıkladı.

İNSANLAR NEDEN İNANIYOR?

İlk raporlar, hidroksiklorokinin potansiyel olarak umut verici bir ilaç olabileceğini sürdü. Ancak, bunun doğru olmadığı sonraki çalışmalarla kanıtlandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster